Trine Dyrholm gaat Nico spelen in biopic

Trine Dyrholm gaat Nico spelen in biopic

Nico was de protegé van Andy Warhol, die haar een ster maakte.

Een van de bekendste cultfiguren van de jaren zestig is Nico, een Duitse zangeres die een protegé werd van Andy Warhol. Er zal een biopic worden gemaakt over haar leven, waarin de Deense actrice Trine Dyrholm (bekend van de film Kollektivet) haar zal spelen.

Nico werd ontdekt als 16- jarige toen ze modellenwerk deed in Parijs. Als snel is de favoriet van Coco Chanel, groeide ze uit tot het eerste supermodel en de lieveling van de jet set. In 1964 maakte ze kennis met Andy Warhol, die haar zijn protegé maakte. In 1965 verscheen haar eerste single I'm not saying en in 1967 was ze te zien in Warhols film Chelsea Girls.

Ze werd vervolgens 'chanteuse' van de band The Velvet Underground. Maar dat gaat niet goed als ze de avances van Lou Reed afwijst maar wel met een ander bandlid een affaire begint. Reed zingt veel van haar nummers zelf in en Nico kan weer solo verder. En dat is minder succesvol. Haar liefdesleven blijft wel op zijn zachtst gezegd turbulent. Zo kreeg ze een kind waarvan ze zei dat de vader Alain Delon was, iets dat hij zelf ontkende. Ook is bekend dat zij in de zomer van 1967 een stormachtige relatie had met Jim Morrison.

Italiaanse regisseur Susanna Nicchiarelli zal de film regisseren. Zij maakte eerder Cosmonauta. De film heeft als werktitel Nico 1988 gekregen en zal zich vooral richten op haar latere leven.



NieuwsFilm

meest populair