Peter Jackson, Fran Walsh en Philippa Boyens verzorgen script 'Mortal Engines'

Jackson zal de film niet regisseren.

Peter Jackson en Fran Walsh werken aan een verfilming van Mortal Engines van de Britse schrijver Philip Reeve. Jackson zal de film niet regisseren, dat zal Christian Rivers doen. Rivers werkte lange tijd samen met Jackson, en zal met Mortal Engines zijn debuut maken.

Het script van Mortal Engines is geschreven door Jackson, Fran Walsh en Philippa Boyens. Dat trio zat ook achter de complete Lord of the Rings en Hobbit-trilogieën. MRC en Universal zullen de film financieren en de productie zal in de lente van 2017 van start gaan in Nieuw-Zeeland. Eerder al maakten Jackson, Walsh en Boyens de film King Kong voor Universal Pictures.

Mortan Engines speelt zich vele duizenden jaren in de toekomst af. De steden van de wereld bewegen op gigantische wielen rond en de bevolkingen van de steden voeren oorlog met elkaar over de laatste grondstoffen op de planeet. In een van die steden ontmoet Tom Natsworthy een mysterieuze jonge vrouw van de landen buiten de stad, die zijn leven voor altijd zal veranderen.

Het is niet de eerste keer dat Jackson, Boyens en Walsh een script geschreven hebben, dat niet door Jackson zelf verfilmd is. Eerder schreven ze District 9 en The Adventures of Tintin. Mocht deze eerste Mortal Engines-film een succes worden, zou er nog een trilogie kunnen volgen: schrijver Reeve maakte in totaal vier boeken in de reeks.

NieuwsFilm

meest populair