Blu-ray recensie: 'TMNT: Out of the Shadows'

Blu-ray recensie: 'TMNT: Out of the Shadows'

De schildpadden zijn terug op deze schitterende Blu-ray uitgave.

Regie: Dave Green | Cast: Noel Fisher (Michelangelo), Jeremy Howard (Donatello), Pete Ploszek (Leonardo), Alan Ritchson (Raphael), Megan Fox (April O'Neil) e.a. | Release: 16 juni 2016 | Speelduur: 112 minuten
Michael Bay hielp opmerkelijk genoeg in 2014 de gemuteerde Ninja Turtles naar het witte doek te brengen. Ondanks een tegenvallende ontvangst, scoorde de film goed genoeg om te leiden tot vervolg Out of the Shadows, dat nu in Nederland op Blu-ray en Dvd verkrijgbaar is.

De film pikt de draad een jaar na de gebeurtenissen in Ninja Turtles op. Shredder weet te ontsnappen uit de gevangenis en bundelt op dat moment zijn krachten met de schurkachtige Bebop en Rocksteady. Samen proberen ze een duivels plan te realiseren om de macht over de Aarde over te nemen. Het is aan de vier schildpadden en April O'Neil, en een nieuwe vriend in de vorm van Casey Jones, om hen te voorkomen. Daarbij nemen ze het ook op tegen hun grootste vijand ooit, de gemuteerde Krang.

Out of the Shadows was wereldwijd goed voor een opbrengst van iets minder dan 250 miljoen dollar, tegenover een budget van 135 miljoen. Het is de vraag of er nog een drde vervolg komt, al hebben de meeste acteurs wel getekend voor drie films.



Media: 3x Blu-ray | Video: 2.40:1 Letterbox | Audio: Engels Dolby Atmos / Frans, Duits, Italiaans etc. Dolby Digital Surround 5.1 | Ondertiteling: Nederland, Engels, Duits, Frans, Italiaans etc. | Retail release: 26 oktober 2016 | EAN: 5-053083-074227 | Met dank aan: Paramount Pictures
Ninja Turtles 2 wordt in een vrij luxe uitgave in Nederland op de markt gebracht. Het gaat om een combinatie van Blu-ray 3d, Blu-ray en Dvd. Het onderscheid tussen de schijven is vrij onduidelijk: ze hebben allemaal hetzelfde ontwerp en enkel een kleine opdruk van het Blu-ray (3d), of Dvd-logo dient als onderscheid. De schijf start, na wat logo's en waarschuwingen over piraterij, meteen in het hoofdmenu en dat biedt je keuze uit het afspelen van de film, instellen van audio of ondertitels en het bekijken van de extra's.

Beeldkwaliteit

De film ziet er in alle versies goed uit. De visuele effecten roepen herinneringen op aan de oorspronkelijke serie rond de schildpadden en dat heeft veel toegevoegde waarde. Maar afgezien daarvan ziet de film er gewoon mooi uit, met realistische kleuren en veel detail. Dat ook in drie dimensies, waarbij de extra diepgang op sommige momenten nog best wat toevoegt. Dat vooral omdat men bij de 3d-versie gekozen heeft voor mooie diepgang, bijvoorbeeld door de achtergrond ook echt achter personages te plaatsen, maar de gezichten ook van nodige diepte te voorzien. Wel lever je iets aan detail in bij 3d, maar echt storen doet het niet.

Audio

De audio is op alle vlakken mooi om naar te luisteren. Het gaat om een Atmos-soundtrack met uiteenlopende geluiden, van harde muziek tot levendige achtergrondgeluiden tot gewoon dialoog. Dat al die factoren goed tot hun recht komen, maakt van Out of the Shadows een sterke Blu-ray uitgave, die we alleen maar kunnen prijzen.

Extra's

Dan zijn er nog een hele reeks extra's, die deels dubbel op de schijven staan. Op de Blu-ray tref je We Are Family aan, een featurette van tien minuten over de onderlinge band tussen de acteurs die schildpadden spelen; Whoa! Expanding the Turtleverse, dat in een kwartier tijd een beeld schetst van wat er tussen deze en de vorige film gebeurd is. Ook heeft men een featurette toegevoegd, die draait om de schuilplaats van de schildpadden, eentje over de auto waar ze gebruik van maken en over de visuele effecten.

Een deel daarvan is ook op de Dvd terug te vinden: de featurette over de relatie tussen de acteurs, die over de wagen en de verwijderde scènes.

Redelijk matig ontvangen film krijgt sterke Blu-ray uitgave

Out of the Shadows heeft een FT-rating van 5,4 en is daarmee geen topfilm. Desondanks krijgt deze wel een top-Blu-ray uitgave, met goede beelden, zowel in de 2d als de 3d-versie en mooie extra's. Als je fan bent van de filmreeks, kan deze uitgave eigenlijk niet in de kast ontbreken, want je krijgt heel veel van Paramount.

NieuwsFilm

meest populair