Algemeen

Denzel Washington en Viola Davis op nieuwe poster 'Fences'

Washington is ook verantwoordelijk voor de regie van de potentiële Oscar-kanshebber.

door Zilko Tarici om 13:55 in Algemeen
Paramount Pictures heeft gisteren een nieuwe poster online geplaatst van dramafilm Fences, waarin de hoofdrollen worden gespeeld door Denzel Washington en Viola Davis. De twee speelden dezelfde personages eerder in de gelijknamige, met Tony Awards bekroonde Broadway-musical. Washington is ook verantwoordelijk voor de regie van de film.

Fences is gebaseerd op August Wilsons Pulitzer- en Tony-winnende theaterstuk uit 1983 en gaat over het historische Afro-Amerikaanse deel van Pittsburgh, waar Wilson opgroeide en te maken kreeg met het extreme racisme dat heerste in de jaren '50. Voor de filmversie is een script gebruikt dat Wilson vlak voor zijn dood in 2005 schreef.

Naast Washington en Davis zullen ook Russell Hornsby, Mykelti Williamson en Stephen McKinley Henderson opnieuw hun respectievelijke rollen uit de theaterproductie spelen. Washington, Scott Rudin en Todd Black produceerden de film. Fences moet rond de kerst in de Amerikaanse bioscopen draaien. Fences draait vanaf 16 februari 2017 in de Nederlandse bioscopen.
0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nieuwslaatste nieuws

meest populair