George A. Romero kan geen geldschieters vinden voor nieuwe zombiefilm

George A. Romero kan geen geldschieters vinden voor nieuwe zombiefilm

En waarom eigenlijk niet?

Pijnlijk. De beste man die mensenvleesetende ondoden naar het witte doek heeft gebracht kan een nieuw idee niet verwezenlijken. Dat onthulde George A. Romero in gesprek met IndieWire ter promotie van de gerestaureerde zombieklassieker Night of the Lving Dead. De 76-jarige regisseur bracht zijn eerste film uit in 1968. Respectievelijk kwamen de opvolgers Dawn, Day, Land, Diary en Survival of the Dead in 1978, 1985, 2004, 2007 en 2009 uit.

Volgens de Amerikaans-Canadese filmmaker heeft hij helemaal niet veel geld nodig. Land of the Dead bezat zelfs een te groot budget. "Het was de grootste zombiefilm die ik ooit gemaakt had. Maar ik denk dat hij eigenlijk niet zo groot hoefde te zijn. Het budget werd voornamelijk aan de cast gespendeerd. Ze waren geweldig, maar ik vond niet dat die bedragen uitgegeven moest worden. De sigaren van Dennis Hopper kostten meer dan de volledige productie van 'Night of the Living Dead.' Zo was het nou eenmaal."

Om een budget te krijgen moet Romero uiteraard met een goed idee op de proppen komen, maar dat is best lastig met de hedendaagse concurrentie. "Vanwege 'World War Z' en 'The Walking Dead' kan ik niet een bescheiden zombiefilm voorleggen, welke sociaal/politiek bedoeld is. Vroeger kon ik hen ideeën voorstellen, gebaseerd op de scènes met de zombies, en dan kon ik er mijn boodschappen in verwerken. Nu gaat dat niet. Het moment dat je 'zombie' zegt, krijg je te horen: 'Hé, Brad Pitt betaalde daar 400 miljoen dollar voor.'"

Romero legt nooit uit wat zijn nieuwste idee is, maar wel hoe Diary en Survival tot stand kwamen.

Van 2014 t/m 2015 bracht Marvel Comics zijn stripboekenreeks Empire of the Dead uit. Drie series die in totaal uit vijftien boeken bestaan. Niet iedereen was hiervan onder de indruk, omdat er naast zombies ook plotseling vampieren bestaan.



NieuwsFilm

meest populair