Blu-Ray Review: The Conjuring 2

Blu-Ray Review: The Conjuring 2

Opnieuw een pakkende horrorfilm van James Wan.

Regie: James Wan | Cast: Patrick Wilson (Ed Warren), Vera Farmiga (Lorraine Warren), Frances O'Connor (Peggy Hodgson), Madison Wolfe (Janet), Simon McBurney (Maurice Grosse), Franka Potente (Anita Gregory), e.a. | Speelduur: 133 minuten | Bioscooprelease: 09.06.2016 | Recensie FT: 3,5 ster

Na het enorme succes van het eerste deel in 2013 stond regisseur James Wan zelf achter de camera bij het dit jaar verschenen vervolg The Conjuring 2. Met een nog steeds vrij beperkt budget wist de film opnieuw hoge ogen te gooien. Niet alleen de ontvangst was uitstekend, ook de score aan de wereldwijde bioscoopkassa's bleek opnieuw indrukwekkend met een omzet van maar liefst $320 miljoen.

De tweede Conjuring, met een 7,2 als FT-score, vertelt een nieuw angstaanjagend waargebeurd verhaal uit de dossiers van Ed (Wilson) en Lorraine Warren (Farmiga). Het paranormaal onderzoekerskoppel reist af naar Noord Londen, waar ze een alleenstaande moeder met vier kinderen helpen in een huis vol kwaadaardige geesten.


Film: The Conjuring 2 | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: oktober 2016 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: o.a. Engels Dolby Atmos | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051888221136 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Warner Home Video

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van The Conjuring 2 zit vastgeklikt in een standaard amaray Blu-Ray keepcase. De disc start op met het logo van Warner Home Video en daarna zie springt gelijk het basic hoofdmenu, voor de taal en het bonusmateriaal, in beeld.

Beeld

Deze schijf laat een mooi beeld zien, dat prima past bij het type film. De kleuren zijn overwegend grauw en donker, maar blijven desondanks mooi vol aandoen. Ook de tijdsgeest krijgt hiermee een prima boost. Over het beeld ligt een lichte laag opzettelijke filmruis, zodat de filmische wordt aangezet. De scherpte blijft overwegend goed, maar lijkt soms iets wat dof. Ook lijkt het beeld wat te donker waardoor details iets wegvallen. Heel storend zullen de laatste opmerkingen overigens niet zijn voor de gemiddelde kijker.

Geluid

Het geluid wordt aangestuurd door een Dolby Atmos geluidstrack. Uiteraard heb je hier de juiste apparatuur voor nodig, maar deze is ook gewoon te beluisteren op een gemiddelde 5.1 set. Uiteraard valt de track vooral terug op spooky muziek en subtiele, maar ook zeker spontane geluidseffecten. De track verdient het zeker om harder aangezet te worden, maar weet wel dat je dan af en toe van je bank zal springen. Zeker als je gevoelig bent voor de schrikeffecten.

Bonusmateriaal

>> Crafting The Conjuring 2: Een blik op hoe de film is vormgegeven. Uiteraard is de film duister en spooky. Deze featurette laat de cast & crew vertellen hoe het tot stand kwam.

>> The Enfield Poltergeist: Living the Horror: Een docu over het geestenjage in het échte leven. Onder meer met een interview met de zussen Hodgson.

>> Creating Crooked: Een blik op het enge personage Crooked. Leuk gedaan en strak om de beelden van achter de schermen te zien.

>> The Conjuring 2: Hollywood's Haunted Stage: Een weinig enerverende blik op amateuristische paranormale onderzoekers, die de sets van Warner Bros. onderzoeken.

>> The Sounds of Scary: Onder meer componist Joseph Bishara over het spooky geluid in de film en uiteraard de keuzes die daarbij zijn gemaakt. Met zo'n 7 minuten aan de korte kant.

>> Deleted Scenes: Een reeks aan elkaar geplakte verwijderde scènes, zonder commentaar, inleiding of titel. Gewoon even kijken dus.

Duidelijk één van de grote horrortoppers; nette Blu-Ray uitgave

James Wan, die even een uitstapje maakte voor Fast & Furious 7, weet met de tweede Conjuring het succes zeker uit te breiden. De film heeft een nieuwere setting en de spanning en sfeer uit de eerste film is zeker aanwezig. Volgend jaar verschijnt de spin-off Annabelle 2 en ook The Nun is in ontwikkeling. Voor een derde Conjuring gaat Wan waarschijnlijk niet terugkeren. Deze uitgave van The Conjuring 2 is zeker de moeite waard, met prima beeld en geluid, maar wel met wat basic extra's.

NieuwsFilm

meest populair