'The Dark Tower' verplaatst naar zomer 2017

'The Dark Tower' verplaatst naar zomer 2017

De film had eigenlijk al eind februari in onze bioscopen moeten draaien.

De verfilming van Stephen Kings fantasy-saga The Dark Tower is volgens Entertainment Weekly meerdere maanden verschoven. De film zou oorspronkelijk in onze bioscopen draaien vanaf 27 februari 2017, maar is nu verplaatst naar een nog onbekende datum in de zomer van 2017. De door Nikolaj Arcel geregisseerde film heeft een dusdanig strak schema, dat het haast onmogelijk was om de visuele effecten af te maken en de publiciteit op gang te krijgen voor de geplande releasedatum. De opnames werden afgelopen juli pas afgerond.

In tegenstelling tot veel andere fantasy-producties, is het budget van The Dark Tower slechts 60 miljoen dollar en daar is tot dusver niet overheen gegaan. Als de datum van 27 februari was aangehouden zou dit vele extra miljoenen hebben gekost om alles op tijd af te krijgen. Daarom zou de film voornamelijk zijn uitgesteld.

Zoals al eerder is bevestigd zal de film van The Dark Tower geen directe verfilming van de zevendelige boekenreeks betreffen, maar een soort van vervolg op Kings verhaal. Wie de boeken heeft gelezen, zal begrijpen waarom dit mogelijk is.

De hoofdrollen in The Dark Tower worden gespeeld door Idris Elba, Matthew McConaughey, Tom Taylor, Jackie Earle Haley, Fran Kranz, Katheryn Winnick en Abbey Lee. Een officiële nieuwe releasedatum zal naar verwachting snel worden aangekondigd.



NieuwsFilm

meest populair