Dumbledore in 'Fantastic Beasts 2' te zien

Dumbledore in 'Fantastic Beasts 2' te zien

Er wordt nog gezocht naar een acteur voor de rol.

Het nieuws dat je wist dat zou komen... In het geplande vervolg op Fantastic Beasts and Where to Find Them van regisseur David Yates gaat naar verluidt slechterik Grindelwald een grote rol spelen. Dan is de aanwezigheid zijn tegenhanger, Dumbledore, natuurlijk ook nodig. Yates bevestigde dit nu in een interview.

"In de tweede film keert Dumbledore terug. Hij heeft een paar goede scènes met Newt... We hebben nu nog gesprekken over wie de rol mogelijk kan spelen, dus alle suggesties zijn welkom [lacht]", aldus Yates. Het is niet bekend welke acteurs men op het oog heeft, maar de kans is groot dat het iemand wordt met eenzelfde leeftijd als Johnny Depp (53), die volgens de geruchten Grindelwald speelt.

In de eerste twee Potter-films werd de rol gespeeld door Richard Harris, maar hij overleed en werd vervangen door Michael Gambon voor de rest van de films. In de franchise is Grindelwald bevriend met Dumbledore, en wordt hij later in zijn leven een duister tovenaar. De strijd tussen Grindelwald en Dumbledore staat naar verluidt centraal in de geplande vervolgen.

Veel is daar nog niet over bekend, behalve dat ze "draaien om de duister wordende tijden voor de toverwereld". En we weten dat het eerste vervolg zich in Parijs af gaat spelen. Volgende week donderdag gaat Fantastic Beasts in première, twee jaar later zou het vervolg te zien moeten zijn.



NieuwsFilm

meest populair