Algemeen

'Troll Hunter'-remake van de baan

Game of Thrones lijkt indirect de oorzaak te zijn.

door Zilko Tarici om 11:28 in Algemeen
Na de release van de oorspronkelijke film, werd een aantal jaar geleden melding gedaan dat Chris Columbus' productiemaatschappij 1492 Pictures de rechten voor de remake van Andre Overdals found footage fantasy-film Troll Hunter had bemachtigd. Niet lang daarna kregen we ook te horen dat Neill Marshall (The Descent, Game of Thrones) de regie voor zijn rekening zou nemen. We zijn nu echter wederom een aantal jaren verder en hebben maar weinig vernomen over de status van de remake. Ovredal zelf liet echter afgelopen week aan Birth.Movies.Death weten dat de remake helemaal van de baan is en dat dit vooral heeft te maken met het overvolle schema van Marshall:

"Ik weet niet wat er precies is gebeurd. Ik was erg blij met het script wat ik heb gelezen. Ik heb er nooit echt met iemand over gesproken, maar ik las online dat Neil Marshall de remake zou regisseren en daar kon ik mij zeker wel in vinden. Opeens ging dat echter niet door, en het blijkt dat dat komt doordat Neil net na getekend te hebben voor Troll Hunter werd benaderd voor Game of Thrones. De remake lijkt een stille dood te zijn gestorven."

De rechten liggen nu opnieuw bij Ovredal en de producenten van de oorspronkelijke film. Ovredals nieuwste film, The Autopsy of Jane Doe, kon ondertussen rekenen op heel wat lovende recensies na vertoond te zijn geweest op verschillende filmfestivals.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Gigan72

Avatar

Remake van de baan ..... Goed zo!

Decepticon

Avatar

Op zich goed dat de remake van de baan is, maar soms kan een remake ook goed doen, vooral voor niet Engelstalige films. Het kan mensen aanzetten om het origineel te kijken, die ze misschien niet eens kennen of niet wisten dat die bestond.
Zo kan een niet Engelstalige film alsnog (veel of meer) bekendheid krijgen.

Deze Trollhunter is echt een verrassend goede film.

Kamajiisama

Avatar

Mooi zo ..., vind de film al goed genoeg .

Headzz76

Avatar

Troll Hunter. Voor mij de beste found footage film.

esteban

Avatar

Ik vond het origineel behoorlijk tegenvallen. Een remake door de regisseur van The Descent ... Dat klonk alvast veelbelovend. Jammer.

NieuwsFilm

meest populair