Titelwijziging voor vijfde 'Pirates'-film

Titelwijziging voor vijfde 'Pirates'-film

Althans, in sommige landen.

Volgend jaar gaat het vijfde avontuur van Johnny Depps Jack Sparrow in première. In de Verenigde Staten heet de film van regisseurs Joachim Roenning en Espen Sandberg Dead Men Tell No Tales, maar in een aantal Europese landen krijgt de film een nieuwe titel. Dat is Salazar's Revenge geworden, een verwijzing naar het personage van Javier Bardem.

De titelwijziging komt vermoedelijk voort uit het feit dat Disney in sommige landen niet de rechten kon krijgen hierop. Dat gebeurt wel eens vaker met grote films, en is dan ook niet heel verbazingwekkend. Of de film in Nederland gewoon Dead Men Tell No Tales blijft heten kunnen we nog niet met zekerheid zeggen, maar dat lijkt wel waarschijnlijk.

Tot nu toe heeft de film enkel in Frankrijk en Italië de titel Salazar's Revenge gekregen en in Spanje wordt de titel The Revenge of Salazar. Salazar is de rol van acteur Javier Bardem, en een schurkachtige geestpiraat die het voorzien heeft op alle piraten van de wereld. Hij koestert vooral haat voor Jack Sparrow.

Vanaf 24 mei 2017 in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair