Kara Hui weer in actie in 'Mrs. K' trailer

Kara Hui weer in actie in 'Mrs. K' trailer

De enige echte vrouwelijke Shaw Brothers-veteraan schopt weer kont.

Kara Hui keert in de trailer voor Mrs. K weer terug naar het genre waarmee ze bekend werd: de actiefilm. Want zoals de trailer zegt: het verleden is nooit dood, het is niet eens het verleden. Het martial arts icoon maakte in de jaren zeventig en tachtig naam met haar rollen in een heleboel Shaw Brothers-films.

Kara Hui is vooral bekend van haar werk in de films van Lau Kar-Leung, zoals Challenge of the Masters, Dirty Ho, My Young Auntie en The 8 Diagram Pole Fighter. Daarin werkte ze vaak samen met Gordon Liu, met als hoogtepunt misschien wel Clan of the White Lotus, waarin Liu van haar een 'vrouwelijke' vechtstijl moet leren om de oude Pai Mei te kunnen verslaan, een rol die Liu 25 jaar later overnam in Kill Bill.

Naast met haar gracieuze martial arts-vaardigheden viel Kara Hui ook vaak op dankzij haar komische talent. De inmiddels 56-jarige Hui maakte in de eenentwintigste eeuw nauwelijks meer actiefilms, maar daar komt dankzij Mrs. K verandering in. In de trailer laat Hui al zien nog even goed te kunnen vechten als vroeger.

In de film wordt zo te zien bewust ingegaan op haar verleden als filmster, aangezien Hui's personage letterlijk en figuurlijk terug in actie moet komen vanwege daden uit haar persoonlijke verleden. Dankzij een wraakactie van Simon Yam, eveneens een veteraan van de Hongkong-cinema.



NieuwsFilm

meest populair