Regisseur gevonden voor live-action Winnie de Poeh-film 'Christopher Robin'

Regisseur gevonden voor live-action Winnie de Poeh-film 'Christopher Robin'

Disney zet in op regisseur Marc Forster (Finding Neverland, World War Z).

Disney is sinds vorig jaar bezig met de ontwikkeling van een live-action Winnie de Poeh-film waarbij de aandacht vooral zal zijn gericht op Christopher Robin, de menselijke vriend van de beer. Christopher, die we in Nederland kennen als Janneman Robinson, is inmiddels een volwassen vent die zijn avonturen met Pooh, Knorretje, Teigetje, Kanga, Roe, Iejoor, Konijn en Uil ver achter zich heeft liggen. Het laatste nieuws met betrekking tot de film is dat Marc Forster (Finding Neverland, World War Z) de regie voor z'n rekening neemt.

Christopher Robin, zoals de film zal gaan heten, is geïnspireerd door de boeken van A.A. Milne en volgt de volwassen versie van het personage. Zijn zorgeloze leven en fantasierijke jeugd zijn iets van het verleden en inmiddels is hij een typische zakenman die zijn werk belangrijker vindt dat z'n gezin. Op een dag krijgt Christopher bezoek van z'n oude vriend Pooh, die na al die jaren zijn hulp weer eens dringend nodig heeft.

Het scenario komt van Alex Ross Perry (Listen Up Philip, 2014), die films als A.I. Artificial Intelligence, Fantastic Mr. Fox en Toy Story noemt als grote inspiratiebronnen voor de film:

We hebben ons veelvuldig laten inspireren door de verstandhouding tussen David en Teddy in AI. Dat is totaal geen kinderfilm. Die film is zelfs uitermate deprimerend, maar de relatie tussen mens en knuffelbeer is in die film perfect in beeld gebracht. En Fantastic Mr. Fox is ook een film waarover ik heb nagedacht en gepraat aangezien er veel personages in zitten die stuk voor stuk enorm verschillend zijn. Het is een leuke film die geschikt is voor zowel kleuters als dertigers. Tot slot kijken we ook veelvuldig naar Toy Story omdat speelgoed daar tot leven komt, en bij Pooh zijn het ook knuffeldieren die tot leven komen.

Christopher Robin heeft op dit moment nog geen releasedatum.



NieuwsFilm

meest populair