Rooney Mara's macht over mannen in 'The Secret Scripture' trailer

In de nieuwste film van Jim Sheridan, met o.a. ook Vanessa Redgrave en Eric Bana.

Ze vallen bij bosjes voor Rooney Mara als Roseanne McNulty in de eerste trailer voor de Ierse film The Secret Scripture, de Ierse en Engelse mannen die ze op haar pad tegenkomt. En dat is gevaarlijk in de jaren twintig en dertig van de twintigste eeuw, ten tijde van de Ierse Burgeroorlog.

Want vallen voor een Engelse piloot die met parachute haar leven binnen tuimelt is al een groot probleem in deze tijd, maar helemaal als de lokale Ierse priester al compleet tot over zijn oren verliefd op haar is. Oorlog, politiek, liefde en jaloezie blijken maar weer eens een explosieve combinatie in The Secret Scripture, gebaseerd op het gelijknamige boek van Sebastian Barry.

Het verhaal wordt namelijk verteld via flashbacks vanuit een psychiatrische instelling, waar de oudere Roseanne (dan gespeeld door Vanessa Redgrave) decennia gedwongen heeft geleefd. Psychiater Dr. Grene (Eric Bana) probeert haar levensverhaal te achterhalen om vast te stellen of ze vrijgelaten kan worden of mee moet met de verhuizing van de instelling.

The Secret Scripture is de nieuwste film van Jim Sheridan, die eerder naam maakte met films als My Left Foot, In the Name of the Father en Brothers, en natuurlijk niet te vergeten: Get Rich or Die Tryin'.



NieuwsFilm

meest populair