Algemeen

'Highlander' in handen van 'John Wick'-regisseur

Gaat de film er dan eindelijk komen?

door Bram de Groot om 14:04 in Algemeen
De eerste John Wick (2014) werd geregisseerd door Chad Stahelski en David Leitch. Na het succes besloten de heren een eigen weg in te slaan. Stahelski koos voor John Wick: Chapter 2 (2017) en Leitch ging voor The Coldest City (2017) en mag binnenkort starten met Deadpool 2.

Nu John Wick: Chapter 2 op het punt staat te verschijnen kan Stahelski zich ook focussen op andere projecten. Volgens The Hollywood Reporter is hij door Lionsgate/Summit Entertainment aangetrokken voor de reboot van Highlander uit 1986. De regisseur gaf zelf al een statement af:

"Ik ben een fan van het origineel sinds high school," aldus Stahelski tegenover THR. "Zulke grote thema's over onsterfelijkheid, liefde en identiteit houden allemaal schuil in een erg kleurrijk verhaal. Ik kan geen betere film bedenken die de mogelijkheid geeft om interessante personages, mythische thema's en actie-sets te creëren."


De reboot is al jaren in ontwikkeling en even geleden werd Cedric Nicolas-Troyan (The Huntsman: Winter's War) nog gezien als dé regisseur. Ook Tom Cruise werd aan de film gelinkt.

Hieronder de trailer voor het origineel van regisseur Russell Mulcahy en met Christopher Lambert en Sean Connery.6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Maartyboy

Avatar

Nee, geen reboot want: There can be only one!

jaime91

Avatar

De eerste Highlander is een van mijn favoriete films, maar aangezien de film al 30 jaar oud is inmiddels (bizar overigens) vind ik het wel tijd voor een remake. Ik hoop echt dat hij nu wel van de grond komt. Goede keuze wat regisseur betreft.

Master Of Films

Avatar

maar aangezien de film al 30 jaar oud is inmiddels (bizar overigens) vind ik het wel tijd voor een remake.
En waarom is het nou tijd voor de remake. Ik vind de 1e Highlander film een tijdloze film.

Kijkend naar de sequels dan blijken dat nieuwe verhaallijnen helemaal niks hebben toevoegd aan de Highlander lore. Leuk misschien voor sommigen. Maar toch wel vergeetbare verhalen.

Wat blijft er dan over mbt reboot/remake.
Het enige wat 9 van de 10 altijd een voordeel kan zijn van een reboot/remake is de visuele effecten. Echter de trend van tegenwoordig is dat visuele effecten steeds meer een CGI fest aan het worden is.

Om even de grote Lucas te quoten "A special effect is a tool, a means of telling a story. A special effect without a story is a pretty boring thing." Dat hij tegen zijn eigen advies ging moeten we maar even vergeten ;) Dus terugkomend op Highlander. Het verhaal werd al prima verteld in Highlander. Van alleen speciale CGI effecten maak je geen echt wow factor meer (denk aan Terminator 2/The Matrix/Jurassic Park).

Ik heb liever dat men van slechte films een reboot/remake gaat maken. Wellicht kan men wel veel meer verbeteringen (regie/acteurs/soundtrack/scenario/CGI) opbrengen.

Master Of Films

Avatar

P.s. niks mee met de John Wick regisseurs Chad Stahelski en David Leitch, maar ik heb toch liever dat ze met orginele, dan wel met sequels bezig gaan houden. Wat voorlopig wel gaat gebeuren.

Baron Von Marlon

Avatar

Hopelijk deze keer met een Schotse acteur of op z'n minst iemand die een deftig accent kan.

Master Of Films

Avatar

Hopelijk deze keer met een Schotse acteur of op z'n minst iemand die een deftig accent kan.

Dat is er maar een. De enige echte Schot -> Billy Connolly natuurlijk.

NieuwsFilm

meest populair