Nieuwe trailer Russische Sci-Fi film 'Attraction'

Nieuwe trailer Russische Sci-Fi film 'Attraction'

De Russische tegenhanger van 'Arrival'.

Terwijl Arrival nog steeds goede zaken doet aan de box office, laat ook de Russische cinema zich niet onberoerd waar het aankomt op buitenaardse aankomsten. In het binnenkort te verschijnen Attraction - originele titel: Prityazhenie - van regisseur Fyodor Bondarchuk (Stalingrad) belanden ongewenste aliens eveneens op Aarde, zij het met iets meer tamtam en explosies.

Hoewel ook de buitenaardsen in Attraction claimen geen kwaad in de zin te hebben, zorgt hun destructieve noodlanding op een buitenwijk van Moskou toch voor het nodige wantrouwen. Vervolgens blijkt de Russische bevolking verdeeld over de vraag hoe om te gaan met de bezoekers. Hoewel kalme geesten manen tot rustig afwachten, zetten de heethoofden in de samenleving aan tot het met geweld verdrijven van de ongewenste indringers. Parallellen met onze huidige samenleving (Russisch of Westers) lijken ruim voorhanden in dit sciencefictionepos dat het niet alleen van hersenloze actie meent te moeten hebben.

De kans dat we Attraction in de Nederlandse bioscopen zullen zien is klein. In eigen land is het echter een blockbuster van de eerste orde, die daar ook in IMAX 3D te zien zal zijn. De film arriveert in Rusland op 26 januari. Gelukkig hebben we hier tenminste Arrival nog...





NieuwsFilm

meest populair