Eerste poster 'Alien: Convenant' is simpelweg bruut!

Eerste poster 'Alien: Convenant' is simpelweg bruut!

En film verschijnt drie maanden eerder.

Via de eerste teaserposter wordt duidelijk dat de Prometheus-opvolger en Alien-prequelfilm Alien: Covenant maar liefst drie maanden eerder verschijnt dan eerder onthuld, namelijk op 19 mei 2017. Het affiche onthult ook de terugkeer van één van de geliefdste filmmonsters ooit: de xenomorph!

Dat de xenomorph terugkeert mag overigens geen enorm grote verrassing meer zijn. In de film neemt het expeditieschip Covenant ons namelijk mee naar de planeet waar (onder meer) de xenomorph leven. Op die planeet tref het expeditieteam, onder leiding van het personage Daniels (Katherine Waterston), ook de synthetische David (Michael Fassbender) aan, de "overlevende" van de gefaalde Prometheus-expeditie.

Bekijk de afbeelding
Andere nieuwe rollen zijn voor onder meer Billy Crudup, Jussie Smollett en Danny McBride. Guy Pearce en Noomi Rapace keren terug als Peter Weyland en Elizabeth Shaw en Fassbender speelt naast de droid David ook de geüpgrade droid Walter.

De film van Prometheus en Alien-regisseur Ridley Scott werd oorspronkelijk aangekondigd voor oktober 2017, werd later verplaatst naar augustus en komt nu dus in mei uit. De kans is aanwezig dat we nog voor het einde van 2016 een trailer te zien krijgen.



NieuwsFilm

meest populair