Emily Blunt niet in vervolg 'Sicario'

Emily Blunt niet in vervolg 'Sicario'

De sequel zal zich richten op het personage van Benicio Del Toro,

Terwijl regisseur Denis Villeneuve nog hard timmert aan het vervolg op Blade Runner, wordt er ook al druk gewerkt aan het vervolg op zijn drugsthriller Sicario. Dat vervolg, getiteld Soldado, zal het echter zonder de hoofdrolspeelster van de voorganger, Emily Blunt, moeten stellen. Aanvankelijk werd verwacht dat zij zou terugkeren voor het tweede deel, maar scenarist Taylor Sheridan ontkent dat nu.

Spoilers voor diegenen die Sicario nog niet gezien hebben (foei!) volgen. Volgens Sheridan is haar verhaal simpelweg af en valt er niets meer aan toe te voegen. Hij wist niet hoe hij haar in het verhaal van Soldado kon passen op een manier die haar personage, FBI-agent Kate Macer, recht gedaan zou hebben. 'Kijk wat ze heeft meegemaakt. Het was een moeilijke rol. Ik schreef dit hoofdpersonage als een surrogaat voor het publiek. Ik maak haar volslagen passief tegen haar zin in, zodat het publiek dezelfde onmacht voelt die veel wetsdienaren ervaren. Ik sleep haar door een hel en verraad haar uiteindelijk. Het was een pijnlijke reis voor het personage, en voor Emily.'

Soldado zal zich daarentegen focussen op haar tegenspeler, de schimmige Alejandro (Benicio Del Toro). Die slaagde in de missie die centraal stond in de eerste film op een manier die Macer verafschuwde en haar zelfs bijna het leven kostte. Met Alejandro is Sheridan dus nog niet klaar. Mogelijk speelt hij ook een belangrijke rol in het ook al aangekondigde derde deel in de reeks, dat nog geen titel kent.

Maar eerst kunnen we uitkijken naar Soldado, geregisseerd door de Italiaan Stefano Sollima (Suburra). De film dient ergens in het najaar van 2017 te verschijnen.



NieuwsFilm

meest populair