'Firefly' acteur Ron Glass overleden

'Firefly' acteur Ron Glass overleden

'You can't take the sky from him.'

Gisteren overleed acteur Ron Glass op 71-jarige leeftijd. Glass was onder genrefans hoofdzakelijk bekend van zijn rol als Shepherd Book in de voortijdig geschrapte serie Firefly en diens bioscoopvervolg, Serenity. De oorzaak van Glass' dood is nog niet bekendgemaakt.

Glass was een veteraan van diverse films, maar vooral van de televisie. Hij heeft een imposante lijst optredens op de beeldbuis op zijn naam staan. Zijn doorbraak bij het grote publiek kwam in de rol van detective Ron Harris in de serie Barney Miller (1974-1982). Meer recent was hij onder andere te zien in de film Lakeview Terrace en de serie Agents of S.H.I.E.L.D..

Zijn rol in Joss Whedons Firefly zal waarschijnlijk echter het meest bijgebleven zijn bij de huidige generatie. De serie werd voortijdig stopgezet na slechts vijftien afleveringen, maar kreeg desondanks lovende kritieken en een cultstatus. Om nog maar te zwijgen van een bioscoopfilm. Er wordt al jaren gespeculeerd over een mogelijk vervolg op de serie. Het kan zijn dat Glass' dood een dergelijke reünie nu definitief uitsluit, ook al kwam diens personage Book te overlijden in Serenity.



NieuwsFilm

meest populair