Amy Adams is klaar met de vraag over het loonverschil in Hollywood

Amy Adams is klaar met de vraag over het loonverschil in Hollywood

Ze is van mening dat zij en haar vrouwelijke collega’s hier geen antwoord op dienen te geven.

Amy Adams, momenteel te zien in Villeneuve's Arrival, zegt er genoeg van te hebben elke keer gevraagd te worden naar het loonverschil tussen acteurs en actrices in Hollywood. Ze vindt namelijk niet dat het haar taak is er iets aan te veranderen, maar dat dit zou moeten gebeuren door de mensen die de lonen uiteindelijk bepalen.

Tijdens de Sony-hack van een paar maanden geleden kwam aan het licht dat Adams voor American Hustle, o.a. te zien naast Jennifer Lawrence, Christian Bale en Bradley Cooper, net als Lawrence, veel minder kreeg betaald dan Bale en Cooper.

De actrice liet dit weten tijdens een gesprek met andere bekende actrices zoals bijvoorbeeld Natalie Portman, Emma Stone,Naomi Harris en anderen. Toen deze vraag werd gesteld zei de actrice dat ze het vervelend en oneerlijk vindt dat de uitspraken en meningen van de actrices met betrekking tot deze heikele kwestie altijd de krantenkoppen halen, terwijl juist de mensen die hier verantwoordelijk voor zijn en die dus het verschil zouden kunnen maken, die vraag zouden moeten beantwoorden: "Wij zijn altijd de pineut als we voor ons zelf opkomen, iedereen zegt dan altijd dat we zeuren. Waarom stellen jullie die vraag niet gewoon een keertje aan diegenen die er verantwoordelijk voor zijn? En laat hun reactie dan maar eens zien op tv en in de kranten. Ik wil hier niet iedere keer iets over te horen krijgen of door mijn antwoord in de problemen komen. Vraag dit voortaan nu maar gewoon aan degenen bij wie de schuld ligt in plaats van aan de slachtoffers!"

NieuwsFilm

meest populair