Blu-ray

Blu-Ray Review: Bad Neighbours 2

Een standaard vervolg, voor de liefhebber.

door Bram de Groot om 12:22 in Blu-ray
Regie: Nicholas Stoller | Cast: Seth Rogen (Mac Radner), Rose Byrne (Kelly Radner), Chloë Grace Moretz (Shelby), Zac Efron (Teddy Sanders), Dave Franco (Pete), e.a. | Speelduur: 92 minuten | Bioscooprelease: 05.05.2016 | FilmTotaal Recensie: 3,5 ster

Na het doorslaande succes van het eerste deel kon een vervolg op Bad Neighbours niet uitblijven. Met de nagenoeg dezelfde opstelling was er slechts één grote verandering: dit keer komen Mac (Rogen) en Kelly Radner (Byrne) tegenover een meisjesstudentenclub te staan. Onder meer Selena Gomez en Chloe Moretz zetten de buurt op stelten, met een redelijk succes.

In Bad Neighbours 2 / Neighbors 2: Sorority Rising - wereldwijd goed voor $107,9 miljoen - verwachten Mac en Kelly Radner hun tweede kindje en ze zijn klaar voor de stap naar de Vinexwijk. Ze moeten alleen nog hun huidige huis verkopen, maar de buren krijgen nieuwe buren: een vereniging van losgeslagen studentes. Mac en Kelly zijn genoodzaakt om de hulp in te schakelen van hun vorige buurman Teddy om de dames van Kappa Nu tot de orde te roepen.


Film: Bad Neighbours 2 | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: november 2016 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands, Frans | EAN: 2750059430072 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Universal Pictures

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van Bad Neighbours 2 zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. De schijf start op met de taalselectie en daarna springt gelijk het basic hoofdmenu in beeld, onder meer voor het bonusmateriaal en de instellingen.

Beeld

Universal Pictures levert een meer dan redelijke beeldkwaliteit op voor deze komedie. De kleur van het beeld heeft een natuurlijke uitstraling en blijft voortdurend filmisch. Ook de donkere scènes blijven verrassend goed overeind. Tel hierbij de prima scherpte en minimaal bedoelde filmruis op je komt uit op een prima kijkervaring. Helemaal niets mis mee dus.

Geluid

Op dit gebied niet zo heel veel opvallends. Het geluid wordt aangeleverd door een standaard DTS-HD track en de film focust zich vooral op dialoog en ondersteunde muziek, opgeleverd door Michael Andrews. De componist was ook verantwoordelijk voor de muzikale ondersteuning bij het eerste deel uit 2014 en zo nog heel wat vergelijkbare komedies.

Bonusmateriaal

Deleted Scenes: Een flinke reeks verwijderde scènes, met als titels: Never Drink the Punch, Projecting the Future, I'm Not Gonna Cry, We're Not Bros Anymore, Future Pranks, Airbag Redux, You Are So Vascular, Do the Handshake, It's Not Safe, Shelby Fights the Raiders, A Normal, Friendly Conversation, and Holes Before Poles.
Nu Neighbors: Een making of. Niet enorm omvangrijk, maar er wordt een aardige blik geworpen op de stap die gezet wordt met dit vervolg. Ook wordt er stilgestaan bij mogelijke opvolgers.
The Prodigal Bros Return: Uiteraard zijn er de nodige vrouwen te zien, toch een featurette over de mannelijke personages en hun rol in de film.
A Girls Rule: In dit tweede deel zijn er veel studentes te zien. In deze featurette een blik op de belangrijkste vrouwelijke gezichten.
The Ultimate Tailgate: Een korte blik op de belangrijke scène uit de film.
Overig: En dat is er ook nog een track met audiocommentaar van regisseur Nicholas Stoller en producent James Weaver, een Gag Reel van ruim 4 minuten en een Line-O-Rama van bijna 5 minuten.

Waardig vervolg als je het eerste deel leuk vindt; prima schijf

Ondanks het enorme Box Office succes, met wereldwijd ruim $270 miljoen, was het eerste deel geen enorme hoogvlieger. Vermakelijk wel. Het tweede deel doet het origineel dunnetjes over en de enige verfrissing zijn de studentes. Opnieuw simpel vermaak dus. Een vervolg verscheen al met het 1,5 minuut durende Neighbors 3: Zombies Rising (zie onder). Of er een echt vervolg gaat komen, lijkt alles behalve zeker.2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Brein8998

Avatar

Neigbours 3: zombies rising?
Plz maak die film

ridjieddo

Avatar

Zolang Zac Efron ook meedoet vind ik 't best. Wat een baas.

nieuwslaatste nieuws

meest populair