Billy Dee Williams als Two-Face in 'The Lego Batman Movie'

Billy Dee Williams als Two-Face in 'The Lego Batman Movie'

Eindelijk maakt de eerste Harvey Dent-vertolker de transformatie naar de iconische superschurk.

Het heeft even moeten duren, maar eindelijk mag Billy Dee Williams dan toch de rol van Batman-schurk Two-Face gaan vertolken. Weliswaar niet fysiek (dat zou op zijn 79-jarige leeftijd misschien ook niet erg verstandig zijn), maar met zijn nog altijd zwoele stemgeluid zal hij het personage tot leven te wekken in de binnenkort te verschijnen animatiefilm The Lego Batman Movie. Dit nieuws werd bekend toen regisseur Chris McKay via Twitter reageerde op de vraag of Billy Dee Williams te horen zou zijn als Two-Face. McKays antwoord was kort maar krachtig:



Billy Dee Williams was in Tim Burtons Batman te zien als openbaar aanklager Harvey Dent. Hoewel zijn rol niet bijster veel toevoegde aan de film, had het er alle schijn van dat Dents aanwezigheid bedoeld was als opzetje voor een later deel. Stripliefhebbers weten immers dat Harvey Dent traditiegetrouw een carrièreswitch maakt van rechtschapen wetsdienaar naar superschurk. In de sequel Batman Forever was het echter niet Williams maar Tommy Lee Jones die gestalte gaf aan de schurk met twee gezichten.

The Lego Batman Movie is vanaf 8 februari 2017 in de Nederlandse bioscopen te zien. Behalve Williams zullen hierin ook Michael Cera (Robin), Rosario Dawson (Batgirl), Ralph Fiennes (Alfred Pennyworth) en Zach Galifianakis (The Joker) te horen zijn. De titelrol is net als in The Lego Movie voor Will Arnett. Overigens was Williams daarin ook al even te horen als zijn bekendste personage: de übercoole Lando Calrissian uit de Star Wars-films.



NieuwsFilm

meest populair