Zeven minuten 'Dunkirk' vooraf aan (sommige) 70mm IMAX-vertoningen 'Rogue One: A Star Wars Story'

Zeven minuten 'Dunkirk' vooraf aan (sommige) 70mm IMAX-vertoningen 'Rogue One: A Star Wars Story'

In slechts een aantal bioscopen wereldwijd zal de Dunkirk-proloog te zien zijn. Of een Nederlands theater daar ook bij hoort, is nog even afwachten...

Volgens Slashfilm zal er vanaf volgende week vrijdag bij speciaal geselecteerde 70mm IMAX-vertoningen van Rogue One een zeven minuten durende proloog van Christopher Nolans WWII-film Dunkirk te zien zijn.

Volgens de filmsite zullen ongeveer vijftien IMAX-theaters wereldwijd de film in 70mm IMAX vertonen vooraf aan Gareth Edwards' Star Wars-spinoff. Trailer Track geeft verder aan dat het nog niet is bevestigd dat de proloog enkel in zalen met 70mm IMAX-apparatuur zal worden vertoond, of dat dit wellicht ook in andere IMAX-zalen (waarvan er honderden zijn wereldwijd) zal worden gedaan. Zodra we hier meer over weten, horen jullie dit natuurlijk van ons!

Nolan heeft zijn IMAX-camera's veelvuldig ingezet tijdens de opnames van Dunkirk (ook tijdens de scenes die in Nederland zijn gefilmd). Het volledige resultaat draait vanaf 20 juli 2017 in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair