Mads Mikkelsen ziet een zombiefilm wel zitten

Mads Mikkelsen ziet een zombiefilm wel zitten

En wat vindt hij leuk en vervelend aan grote blockbusters?

De veelzijdige acteur Mads Mikkelsen uit Denemarken zal vanaf volgende week woensdag in Star Wars: Rogue One verschijnen als Galen Erso, de vader van Felicity Jones' personage. Mikkelsen, 51 jaar, ging een luchtig interview aan met Birth Movies Death, waarin hij o.a. vertelde hoe het maken van blockbusters verloopt en wat hij graag zou willen doen.

Eerder dit jaar was de acteur ook in Doctor Strange te zien, eveneens een grote titel. Mikkelsen over wat hij zo geweldig vond aan het maken van beide films: "De mogelijkheid om iets te doen dat de wildste fantasieën overtreft vergeleken met de films uit mijn thuisland. We hebben het overduidelijk over sets op grote schaal, veel figuranten, imponerende CGI en het creëren van universums en fantasiefilms dat niet binnen het bereik van de Denen ligt. Dat is absoluut een bonus voor een acteur die daar vandaan komt."

Hij gaat verder: "De eerste keer dat je zo'n soort set betreedt denk je: 'Dit kan niet waar zijn.' Ze hebben het budget van wel tien Deense films. Het is onwerkelijk! Daarginds hoor je mr. Ben Mendelsohn praten over zijn eerste ontmoeting met Darth Vader. Echt waanzinnig, weet je? Maar het gedrag van een fan moet al snel verdwijnen. Je moet serieus worden en het werk klaren. We zijn in de omgeving vanwege een reden. We kunnen er niet heel de tijd naar staren. Dat moeten we opzij zetten. Tijdens de rookpauze of wat dan ook kan je ernaar kijken en ervan genieten. Niet tijdens het werk, nee."

Mikkelsen legt verder uit dat grote blockbusters dan ook vervelend kunnen uitvallen vanwege de sets. Zoals hij uitlegt is het één grote machine, maar niet per se een snelle. Als hij in zijn element is en er vaart in wil houden, dan kan dat soms niet. "Als ze een scène opnieuw willen doen, kan het een half uur duren voordat alle extra's weer op hun plek staan, of voordat ze een muur hebben herbouwd die weer gesloopt moet worden. Het is frustrerend wanneer we het momentum niet in stand kunnen houden. Het zou fantastisch zijn als we dat op magische wijze sneller kunnen doen."

Als laatst onthulde Hannibal aan wat voor soort film hij graag zou willen werken. "Zombies! Ja, ik hou van zombies. Ik vind het geweldig om naar 'The Walking Dead' te kijken, echt waar. Er is iets fascinerends aan. Wanneer de zombies traag bewegen, dan wil je in die wereld wel leven, begrijp je? Omdat je ze dan helemaal kapot kan hakken. Maar je moet ergens van bewust zijn! Niet te dichtbij komen! Want dan komen ze. De snelle zombies zijn ook behoorlijk fascinerend. Zoals die in 'World War Z.' Maar het is ook té eng," lachte hij. "Die zijn weer te snel voor me. Ik zou geen schijn van kans maken."



NieuwsFilm

meest populair