Nieuwe 'Tomb Raider'-film vindt schurk

Nieuwe 'Tomb Raider'-film vindt schurk

Walton Goggins mag Alicia Vikander dwarsbomen.

Variety meldt dat de nieuwe Tomb Raider-film zijn slechterik gevonden heeft. Acteur Walton Goggins, die begin dit jaar speelde in The Hateful Eight, zal het opnemen teen actrice Alicia Vikander, die heldin Lara Croft speelt in de spelverfilming.

Tomb Raider wordt geregisseerd door Roar Uthaug, die mag werken met een script van de hand van Geneva Robertson-Dworet. Welke rol Goggins precies gaat spelen is niet bekend. Er is verder ook weinig bekend over het verhaal van de avonturenfilm, die inspiratie haalt uit de gelijknamige spellenreeks.

Die spellenreeks stamt alweer uit 1996. Een van de meest recente toevoegingen stamt uit 2013, toen de games een reboot kregen. Het oorsprongsverhaal van Lara Croft werd toen getoond, en er gingen 5 miljoen exemplaren van de game over de toonbank. De meest recente toevoeging aan de reeks heet Rise of the Tomb Raider.

Eerder verschenen er al twee films over de archeologe, met een hoofdrol voor actrice Angelina Jolie. Die films waren gezamenlijk goed voor zo'n 432 miljoen dollar aan de wereldwijde box office. De reboot verschijnt in maart 2018 in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair