'Jurassic World 2' krijgt politiek element

'Jurassic World 2' krijgt politiek element

Volgens regisseur J.A. Bayona zal de film commentaar leveren op de huidige staat van onze wereld.

Comingsoon sprak een paar dagen geleden met regisseur J.A. Bayona en stelde hem een aantal vragen over de regie van het in 2018 te verschijnen Jurassic World 2. Hij gaf o.a. aan hoe de nieuwe film net als zijn voorgangers een politiek element zal bevatten:

"Ik denk dat dat zeker het geval is in de nieuwe Jurassic-film. We doen nogal bezitterig over onze creaties en ik denk dat we daar interessant commentaar op kunnen leveren. Dit deel verschilt nogal van de andere films. De film geeft commentaar op de staat van de wereld waar we in leven. De toon is duisterder, maar er valt nog steeds een hoop lol te beleven. Het is een blockbuster, we hebben Chris Pratt en het wordt een groot avontuur."

Bayona antwoordde als volgt toen hem werd gevraagd naar het realiseren van gotische horror in zijn eerder film The Orphanage versus de angstaanjagende elementen in Jurassic World 2:

"Je moet je weten aan te passen, je moet weten waar je bent. Jurassic wordt heel anders dan A Monster Calls of The Orphanage. Ik denk dat je elementen in de film zult terugvinden die doen denken aan mijn vorige films. Ik ben me er echter ook bewust van dat dit Steven Spielbergs kindje is, en ik wil hem ook graag tevreden stellen."

Bayona verfilmt een script dat geschreven werd door Colin Trevorrow en Derek Connolly. De cast bestaat naast de terugkerende Chris Pratt en Bryce Dallas Howard ook uit nieuwkomers zoals Toby Jones en Rafe Spall. De eerder genoemde Marshall en Spielberg zullen de film produceren. Jurassic World 2 (of wat de titel uiteindelijk ook wordt) draait vanaf 7 juni 2018 in de Nederlandse bioscopen. De opnames van de film gaan in maart 2017 van start.



NieuwsFilm

meest populair