Michael Fassbender over dubbelrol in 'Alien: Covenant'

Wat heeft hij te vertellen over zijn tweede personage?

Een van de grootste releases volgens jaar is Ridley Scotts Alien: Covenant. ComingSoon kreeg de kans om met een van de hoofdrolspelers, Michael Fassbender te praten en tijdens dat gesprek ging de acteur in op zijn dubbelrol. Hij speelt namelijk niet alleen David, die hij in Prometheus ook al speelde, maar ook de nieuwe robot Walter.

"Ik denk dat Walter in een heel andere categorie valt," vertelde Fassbender. "David was meer een prototype denk ik. De elementen van hem die menselijk waren, werden als ietwat eng beschouwd door de mensen om hem heen, dus is Walter meer een traditionele robot. Nogal logisch, een dienaar zonder het ego."

Het lijkt er daarmee op dat het team van de Covenant, gespeeld door acteurs als Katherine Waterston, Dany McBride en James Franco, een eigen robot in de vorm van Walter meeneemt op hun missie. Die missie is het koloniseren van een buitenaardse planeet, maar gaat al snel gruwelijk mis. Want wat eerst leek op een idyllisch paradijs, blijkt al snel een duistere en gevaarlijke plek te zijn.

Vanaf 18 mei in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair