Amazon brengt videodienst naar Nederland

Voor slechts 2,99 euro heb je toegang tot The Grand Tour en heel veel andere series en films.

Amazon Prime Video is vanaf vandaag wereldwijd beschikbaar maken. Daarmee kunnen ook Nederlanders eindelijk gebruik maken van de dienst, die een stuk goedkoper is dan grote concurrent Netflix. Amazon Prime Video kan de eerste zes maanden voor slechts 2,99 euro per maand gebruikt worden. Na die periode kost het 5,99 euro per maand.

De grootste plus van de dienst op dit moment, is de aanwezigheid van de serie The Grand Tour, die gemaakt is door de mannen achter BBC-serie Top Gear. Waar de BBC er niet in slaagde een goede opvolger te maken na het vertrek van Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May, speelde Amazon hier handig op in door hen een carte blanche te geven. Andere grote series die Amazon aanbiedt op zijn dienst zijn The Man in the High Castle en Transparant.

Afgezien van deze series, stelt Amazon in zijn aankondiging ook "honderden populaire Hollywood-films" aan te zullen bieden. Dat aanbod zal in het begin wellicht niet zo groot zijn als dat van Netflix, maar Amazon zegt "pas net begonnen" te zijn. In de Verenigde Staten zijn films als Gravity en Macbeth te streamen.

De komende tijd wordt het interessant om te zien hoe de concurrentie tussen Netflix en Amazon gaat lopen. Om echt een vuist te kunnen maken zal Amazon meer moeten hebben dan alleen The Grand Tour, al is het gezien de immense populariteit van de voormalige Top Gear-topmannen een goed begin. Ter illustratie: toen in Rotterdam een aflevering werd opgenomen, zouden er maar liefst een kwart miljoen aanmeldingen zijn geweest.

Netflix was de eerste streamingsdienst die wereldwijd actief werd, en nu volgt Amazon dus. Dat laatste heeft dankzij zijn activiteiten als een van de grootste webwinkels natuurlijk een veel groter budget ter beschikking dan Netflix. Tegelijk heeft Netflix veel meer betalende leden. Wereldwijd heeft het bedrijf er 81,5 miljoen. In Nederland zouden dat er 1,77 miljoen zijn en heeft bijna een kwart van de Nederlandse huishoudens een betaald of proefabonnement.

bike trails



NieuwsFilm

meest populair