Michael Sheen licht berichten toe over stoppen met acteren

Een interview met The Times is uit zijn verband gerukt.

Aanstaande donderdag komt één van de laatste films van het jaar uit: Passengers. In de sciencefictionfilm met Chris Pratt en Jennifer Lawrence zien we Michael Sheen in een bijrol als robotachtige barman. Ook de 47-jarige man afkomstig uit Wales doet mee met interviews om de nieuwe titel te promoten, maar een babbeltje met het Engelse The Times heeft wat problemen voor de beste man gecreëerd.

Volgens de krant zou de acteur met pensioen gaan om zich met politieke kwesties bezig te houden. Het uitreden van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie zou daar grotendeels mee te maken hebben, evenals het vooruitzicht van de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump. Zij quoten hem: "Net zoals de Nazi's in Duitsland gestopt moesten worden in de jaren 30, moet wat er nu aankomt ook tegengehouden worden. Over tien jaar zal het er niet meer zo uitzien. Alles is verschoven. De dobbelstenen zijn weer aan het rollen."

De acteur meldde terug naar zijn thuisplaats te verhuizen in Wales en vermoedelijk te stoppen met acteren. Maar niets is minder waar, de Welshman zette zijn woorden recht via Tumblr. Sheen: "Ik heb niet aangegeven dat ik stop met acteren en Hollywood verlaat om mee te doen met de politiek. In het originele interview vertelde ik de afgelopen paar jaar thuis meer betrokken te zijn bij problemen met de samenleving en dat ik me daar graag meer op wilde richten. De vragensteller wilde weten wat dat voor mijn carrière betekende en ik zei dat ik mogelijk minder werkzaam zou zijn als acteur. Misschien zelfs stoppen op een moment. Maar dat weet ik nog niet zeker."

Ook liet Sheen weten dat hij mensen niet de les wil lezen. Dat aanhangers van Donald Trump, de Brexit en het fascisme gestopt moeten worden. Volgens hem heeft zelfs zijn thuisplaats voor uitstappen gestemd. "Dat is de wil van het volk, en dat moet gerespecteerd worden. Dat is democratie."

Momenteel datet de acteur comédienne Sarah Silverman. Zij verscheen in het één-na-laatste seizoen van het gecancelde Masters of Sex. Sheen gaf aan te vrezen dat hun relatie misschien ten einde komt wanneer hij daadwerkelijk terug naar Wales verhuist.



NieuwsFilm

meest populair