'Thor: Ragnarok' bevat Planet Hulk-planeet Sakaar

'Thor: Ragnarok' bevat Planet Hulk-planeet Sakaar

Waar de Hulk ook echt een gladiator is!

Het was al een tijd bevestigd dat Thor: Ragnarok elementen bevat van de populaire Planet Hulk comics. Maar welke elementen was niet zeker, tot vandaag. Regisseur Taika Waititi laat namelijk tegenover Total Film weten dat de planeet Sakaar centraal staat in de film.

"Sakaar is gewoon een gekke, afgelegen en futuristische plek, die een belangrijke rol speelt in deze film en voor deze personages," aldus Waititi. Sakaar en de Planet Hulk verhaallijn zijn direct aan elkaar verbonden. In die comics ligt de planeet naast een wormgat, waardoor het een vluchtplek is voor wezens van alle werelden. Gladiatoren daar vechten tegen uiteenlopende buitenaardse wezens.

Op Sakaar wordt Thor (Chris Hemsworth) herenigd met Mark Ruffalo's Hulk, die daar naam voor zichzelf heeft gemaakt als gladiator. Waititi kan zijn geluk niet op met het feit dat hij dit in de film mocht laten zien. "Ik vond het geweldig toen Kevin [Feige] en de rest van Marvel erin meegingen om [Jack] Kirby als grote inspiratiebron te gebruiken voor de ontwerpen in de film."

Toch zal de film zich daar niet alleen af gaan spelen. Asgard wordt vermoedelijk de meest prominente locatie, want Ragnarok laat zien hoe Thors thuiswereld veroverd wordt door de kwaadaardige Hela (Cate Blanchett). Vanaf 2 november 2017 in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair