Gerucht: Opnames 'Star Wars: Episode IX' in april van start

Gerucht: Opnames 'Star Wars: Episode IX' in april van start

Lucasfilm en Disney werken graag ver vooruit, dat blijkt maar weer.

Op dit moment draait Rogue One: A Star Wars Story in de bioscopen en weet de film wereldwijd behoorlijk wat zalen te vullen. Geen wonder dus dat Disney en Lucasfilm op de achtergrond vrolijk verder werken aan andere films in de franchise. Zo zal de volgende film het achtste hoofdstuk in de Skywalker-saga vertellen en kunnen we daarna nog een Han Solo spin-off verwachten.

Nu is er al een gerucht over Episode IX van regisseur Colin Trevorrow. Naar verluidt gaan de opnames al in april 2017 van start, als de opnames van de Han Solo spin-off nog in volle gang zijn. Het is een interessant gerucht, dat op een aantal zaken kan wijzen.

Het zou bijvoorbeeld kunnen dat Disney en Lucasfilm enigszins nerveus zijn voor de film. Onlangs liet Kathleen Kennedy namelijk nog weten dat Rogue One de toekomst van de franchise zou bepalen: de Skywalker-saga zou zomaar eens ten einde kunnen komen met Episode IX. Nu Rogue One daadwerkelijk een groot succes is, kan het zijn dat die beslissing inderdaad gemaakt wordt. Dan moet er natuurlijk een zeer passend einde komen voor een fenomeen, en daarvoor is veel tijd en ruimte geen overbodige luxe.

Mocht Episode IX in december 2019 in première gaan - wat nu de verwachting is - dan hebben filmmaker Trevorrow en de studio 32 maanden voordat de film uitgebracht wordt. Genoeg tijd om te kijken hoe uiteenlopende testpublieken reageren op de film en eventueel flinke aanpassingen te maken.

Anderzijds past het nieuws ook binnen de productiemolen die Disney opgebouwd heeft de afgelopen jaren. Marvel neemt zijn films tegenwoordig ook al ruim voor release op, dus hoeft de zet niet eens ergens op te wijzen. Het kan dus ook gewoon binnen het schema van Disney en Lucasfilm passen. Het stopzetten van de Skywalker-saga zou (gezien het succes van The Force Awakens) vanuit een financieel perspectief wellicht niet de beste zet zijn.

In elk geval duurt het nog wel even voordat het zover zal zijn. Op dit moment heeft Episode IX geen officiële releasedatum, maar kan er vanuit gegaan worden dat de film in december 2019 in première gaat.



NieuwsFilm

meest populair