Algemeen

Alternatief einde 'Rogue One: A Star Wars Story' al onthuld

Trailers geven veel prijs.

door Bram de Groot om 15:13 in Algemeen
Via de trailers, tv-spots en andere materiaal wordt duidelijk dat er een heel ander einde is gefilmd voor Rogue One: A Star Wars Story. De forse reshoots hebben dus minimaal flink invloed gehad op de afloop. Voor de duidelijkheid: er volgen nu ENORME SPOILERS!!

In het gebruikte einde van de eerste Star Wars spin-off zien we hoe Felicity Jones' personage Jyn Erso de communicatietoren moet beklimmen om vanuit daar de plannen van de Death Star te zenden naar één van de ruimteschepen die boven de planeet hangt. Ze moet op dat moment ook afrekenen met de slechterik, Ben Mendelsohns Director Orson Krennic.

Het blijkt nu dat de heldin de plannen op een andere manier moest overdragen aan haar mede-rebbelen in de ruimte. Promotionele en uiteindelijk niet gebruikte beelden onthullen namelijk dat Jyn Erso - samen met Diego Luna's Captain Cassian Andor en Alan Tudyks K-2SO (rood omcirkeld) over het strand rent, met de plannen in haar hand. Zie onderstaande gif en screenshots:
Vermoedelijk heeft ze de top van de communicatietoren ook in de oorspronkelijke versie gehaald. In de niet gebruikte beelden staat ze namelijk ook recht tegenover een TIE-fighter. Mogelijk gebruikt ze die om naar beneden te komen:


En dan is er nog de teaser poster, waarop Erso (met de plannen?) te zien is, samen met Cassian Andor en K-2SO:


Ook zijn er beelden waaruit blijkt dat de slechterik Orson Krennic over het strand wandelt, mogelijk onderweg naar een confrontatie met de rebbelen:
Bovenstaande beelden zijn een greep uit beelden van de scènes die de eindversie niet hebben gehaald. Onderstaand shot van Darth Vader heeft de eindversie ook niet gehaald:13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

benjamin

Avatar

Ik had bij MovieTalk denk ik gehoord dat die TIE-fighter die Jyn tegenkomt vervolgens zou neergehaald worden door luchtsteun en dat dat zou vervangen zijn omdat iets soortgelijks net daarvoor al gebeurde...

Darthmar

Avatar

Ik begreep weer dat die TIE er al meer in zat om de trailer spannender te maken.

Persoonlijk denk ik zonder spoilers weg te geven dat het hele einde anders was. Ik heb zomaar een idee dat sommige scenes bij de reshoots zijn toegevoegd en dat het totale einde van de film radicaal is gewijzigd.

Banned

Avatar

Jammer van die shots. Waren een van de betere uit de trailers.

ridjieddo

Avatar

tja tis maar hoe je 't ziet: het einde an sich is niet gewijzigd, alleen de vormgeving, of ze nou op de toren of over het strand moeten rennen maakt op dat opzichte voor mij iig niet veel uit.
Moet trouwens wel erbij zeggen dat ik 't echt een goeie film vond!!

SaulKarath

Avatar

Even alles maar in spoiler tags:

[spoiler]Ik vermoed, ook gezien de missie in de Battlefront DLC, dat ze een soort van ''last run'' deden naar de U-Wing met de plannen. Denk dat er tijdens die run wat belangrijke personages sneuvelde, maar dat ze het wel zouden halen. Misschien zelfs met de U-Wing ontsnappen.

Daarna is alles mogelijk:
- Ze trekken zich terug na deze overwinning en verdwijnen in het gigantische melkwegstelsel.
- De Darth Vader scène was te bruut oorspronkelijk... wellicht omdat hij op een brute wijze de hoofdpersonages vermoord? Dat zou verhaaltechnisch heel logisch kunnen zijn: je hoofdpersonage is het waard om door een grote villian te vermoorden (maakt de dood minder random en geeft meer impact), maar ik vermoed dat het té veel impact zou hebben.

Anyway: na de film kan ik maar niet ophouden met bedenken hoe het oorspronkelijke einde was. Het shot met de AT-ACT's die schieten op het rennende groepje zit er ook niet in. En in dat shot is zichtbaar dat de comtoren ergens anders staat. Dus wat óók nog zou kunnen is dat ze vanuit het archief naar de comtoren moesten om het daar te verzenden. En dat ze tijdens het verzenden allemaal omkomen.

Of dat ze gewoon een run hebben gefilmd voor het promotionele materiaal, omdat ze tijdens de shoot al niet uit de eindscène kwamen (script niet naar tevredenheid af etc.). Alles kan. En dat is gekmakend xD
[/spoilers]

SaulKarath

Avatar

Ok, de spoiler tags zijn anders. En filmtotaal flipt als ik mn post wil wijzigen.

SPOILERS in de comments dus :P

Brein8998

Avatar

Misschien komt er wel een 'extended Ultimate Darth Vader cut' waar we een hoop geld voor moeten dokken

Dinomite

Avatar

De huidige versie is zeker aardig. Maar deze shots geven mij sterk de suggestie dat de oorsprongkelijke versie toch een stuk epischer is.

DjZiggy

Avatar

Toch krijg ik het gevoel dat een trailer een film moet verkopen, en dan uiteindelijk het er niet in zin.
in een zekere zin een vorm van misleiding.

ridjieddo

Avatar

@djziggy: Ga huilen dan.

Jim

Avatar

@ridjieddo: Niet zo trollen jij ;)

ridjieddo

Avatar

Hi Jim, thanks voor je reactie! Ik zal voortaan OT blijven zodra Filmtotaal stopt met (ver)taalfouten maken, deal?

NieuwsFilm