Algemeen

Critici kraken 'Assassin's Creed'

Maar prijzen vooral de actie.

door Jim Pedd om 16:02 in Algemeen
Na het floppen van Warcraft: The Beginning, hoopten velen dat Assassin's Creed wel een succesvolle gameverfilming zou worden. Maar nu lijkt het erop dat die film net als Warcraft critici niet kan bekoren. De consensus lijkt vooral dat de teams voor en achter de camera indrukwekkende prestaties leveren, maar veel teveel bezig zijn met het opzetten van een vervolg, waar het verhaal onder te lijden heeft.

In Variety lezen we dat Assassin's Creed een veel te pretentieuze film is. "Michael Fassbender speelt een of andere springende, vechtende, tijdreizende - maar nog altijd humeurige en norse - halfnaakte historische krijger" in een film die zich vooral als "middelmatig" laat omschrijven.

De mening van filmwebsite Collider is niet veel positiever. "Afgezien van het materiaal met Aguilar en Maria, bevindt Assassin's Creed zich vooral in cruise control. Eenzelfde reeks gebeurtenissen vindt keer op keer plaats. En ja, Assassin's Creed ziet er vaak fantastisch uit, vooral de kostuums en achtervolgingen die zich in de vijftiende eeuw afspelen. Maar hoeveel spannende achtervolgingen over daken je ook ziet, en hoeveel gevechten ook, dat maakt een film niet de moeite waard als de personages zo oninteressant zijn."

De Hollywood Reporter vindt dat Assassin's Creed een bevestiging van de regel is: gameverfilmingen weten niet te slagen. "Het zorgt voor een opgeblazen twee uur durende film die beter was geweest als deze zichzelf niet zo serieus had genomen."

The Verge ziet, afgezien van "een hint van schaamteloze hebzucht" ook iets goeds in de film. "De makers hebben de moed om zichzelf serieus te nemen, zelfs al werken ze met materiaal dat inherent dwaas is. Maar verrassend vaak vindt Assassin's Creed een vaste ondergrond om op te staan."

Ook Polygon ziet vooral positieve punten als het aankomt op de "sterke visuele identiteit, fantastische actiescènes en personages waar je meer tijd mee wil doorbrengen". De site vindt vooral de verhalen van Callum Lynch en Sophia Rikkin sterk en prijst Michael Fassbender om zijn spel.

Vanaf 5 januari draait Assassin's Creed in de bioscoop.

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ferryb86

Avatar

jammer maar te verwachten

eltorro

Avatar

Jammer, maar de kritiek die ik hoorde over dat de film zich teveel in de toekomst afspeelt, slaat ook al op de game. Ben je net lekker bezig als Assassin, moet je weer een missie uitvoeren in de toekomst.

eltorro

Avatar

Misschien moeten ze zich in de toekomst niet teveel vast houden aan de game en zich meer richten op het brengen van een goede film.

dlippold

Avatar

hmmm... ik vond Warcraft anders wel een vette film!

Gyros regime

Avatar

Wel verwacht.. Het zijn van een critici is natuurlijk op zichzelf al grote onzin.. Deze mensen moeten niet serieus worden genomen, omdat ze stuk voor stuk bevooroordeeld zijn.. Ik kijk wel uit naar deze film en dat kan ik van het o zo geprezen LaLa land niet zeggen..

Decepticon

Avatar

Ik heb me prima vermaakt met Warcraft, ik weet niet of het trouw is aan de game.
Het belangrijkste is idd het maken van een goede film, daarnaast moet je enigszins trouw aan het bronmateriaal zijn. Ik heb de games niet gespeeld en weet niet of elk deel hetzelfde is, maar zoals eltorro al aanhaalt, doen ze het wel een deel eer aan.
Alle recensies die ik tot nu gelezen/bekeken heb, is dat ze zeggen dat ze meer wilden zien van de 15e eeuw en niet constant dat heen en weer geswitch, dat schijnt één van de irritantste dingen in de film te zijn.
Ik ga de film nog steeds een kans geven en ga hem alsnog in de bios kijken.
Maar ik ben al geneigd mee te gaan met THR met de mening van dat gameverfilmingen niet weten te slagen.

Dit is waarschijnlijk ook een reden waarom we niks meer horen over de Gran Turismo film.

Renegade

Avatar

Critici maken niet de film. Dat doen de bezoekers en nog steeds wil ik deze zien. En ik vermoed alsnog vele anderen na mij.

JordiM

Avatar

Het gaat ook nooit lukken denk ik, ik heb de hoop iig al lang opgegeven.

abon

Avatar

Zeg, FT, kun je dania 123 niet kicken...schaamteloos site verwijzen voor downloads

Ereptile

Avatar

Warcraft was redelijk trouw aan de originele Warcraft spellen, met hier en daar een wijziging om het toegankelijker te maken voor het publiek. De casting van Warcraft vond ik achteraf wel iets minder, vooral de kans van de Alliance (mensen). De CGI etc. was echter top!

Maar inderdaad Eltorro, als ze nou gewoon een goede film maken en zich minder richten op de game....

Dit geeft me echter twijfel voor The Last of Us film. Al word die geschreven door dezelfde regisseur die ook de spellen regisseert. Dat is nog hoopvol...

NieuwsFilm

meest populair