Critici kraken 'Assassin's Creed'

Critici kraken 'Assassin's Creed'

Maar prijzen vooral de actie.

Na het floppen van Warcraft: The Beginning, hoopten velen dat Assassin's Creed wel een succesvolle gameverfilming zou worden. Maar nu lijkt het erop dat die film net als Warcraft critici niet kan bekoren. De consensus lijkt vooral dat de teams voor en achter de camera indrukwekkende prestaties leveren, maar veel teveel bezig zijn met het opzetten van een vervolg, waar het verhaal onder te lijden heeft.

In Variety lezen we dat Assassin's Creed een veel te pretentieuze film is. "Michael Fassbender speelt een of andere springende, vechtende, tijdreizende - maar nog altijd humeurige en norse - halfnaakte historische krijger" in een film die zich vooral als "middelmatig" laat omschrijven.

De mening van filmwebsite Collider is niet veel positiever. "Afgezien van het materiaal met Aguilar en Maria, bevindt Assassin's Creed zich vooral in cruise control. Eenzelfde reeks gebeurtenissen vindt keer op keer plaats. En ja, Assassin's Creed ziet er vaak fantastisch uit, vooral de kostuums en achtervolgingen die zich in de vijftiende eeuw afspelen. Maar hoeveel spannende achtervolgingen over daken je ook ziet, en hoeveel gevechten ook, dat maakt een film niet de moeite waard als de personages zo oninteressant zijn."

De Hollywood Reporter vindt dat Assassin's Creed een bevestiging van de regel is: gameverfilmingen weten niet te slagen. "Het zorgt voor een opgeblazen twee uur durende film die beter was geweest als deze zichzelf niet zo serieus had genomen."

The Verge ziet, afgezien van "een hint van schaamteloze hebzucht" ook iets goeds in de film. "De makers hebben de moed om zichzelf serieus te nemen, zelfs al werken ze met materiaal dat inherent dwaas is. Maar verrassend vaak vindt Assassin's Creed een vaste ondergrond om op te staan."

Ook Polygon ziet vooral positieve punten als het aankomt op de "sterke visuele identiteit, fantastische actiescènes en personages waar je meer tijd mee wil doorbrengen". De site vindt vooral de verhalen van Callum Lynch en Sophia Rikkin sterk en prijst Michael Fassbender om zijn spel.

Vanaf 5 januari draait Assassin's Creed in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair