Ryan Reynolds: Waarom 'Green Lantern' mislukte

Ryan Reynolds: Waarom 'Green Lantern' mislukte

En wat zag hij in de superheldenfilm van Warner Bros. Pictures?

Hoewel hij weer uitgebreid in de schijnwerpers staat vanwege Deadpool, zal Ryan Reynolds ook gepaard blijven gaan met Green Lantern - eveneens een superheldenfilm, maar eentje die zowel kritisch als financieel zwak presteerde. De eerstgenoemde sleepte onlangs twee Golden Globe-nominaties binnen voor Beste komische of muzikale film en Beste acteur in een komische of muzikale film. Tegenover Entertainment Weekly vertelde de 40-jarige Canadees waar dat opvallende verschil vandaan komt.

"'Deadpool' is altijd een passieproject van mij geweest, maar ik kreeg het maar niet van de grond. Hoe erg ik mijn best ook deed. Lang geleden, toen we nog geen regisseur en verhaal hadden en aan het script werkten, haalden we van alles uit zodat de filmstudio het zou lezen. Zodat we vooruitgang konden maken. Na onze vele mislukte pogingen moest ik, vanzelfsprekend, naar andere kansen kijken. Ik had het geluk dat één van die projecten 'Green Lantern' was."

Maar waar ging het fout? "Nou, het is simpel: 'Deadpool' wist altijd wat het was. Dat had niemand denk ik echt uitgestippeld met 'Green Lantern.' Dat houdt niet in dat honderden vrouwen en mannen zich niet uit de naad gewerkt hebben om de film zo goed als mogelijk te maken. Helaas was de film ook het slachtoffer van een bepaalde procedure in Hollywood: eerst de poster en verschijningsdatum, als laatst het script. Destijds was het een grote kans voor me, dus ik was enthousiast genoeg om mee te doen."

Ondanks zijn opgetogenheid was Reynolds onbekend met het karakter. "Ook wist ik niet hoe het zou uitpakken om iets te doen op zo'n grote schaal en onderdeel te zijn van de grote superheldenmachine waar Warner Bros. aan werkte. Uiteindelijk werkte de film niet echt en voldeed het niet aan de verwachtingen van de studio, vanwege vele redenen. Maar het was een periode waar ik, als een naar werk zoekend acteur, dwaas zou zijn geweest als ik de kans niet greep om onderdeel van zoiets te worden."

De in 2011 uitgebrachte film van Martin Campbell kostte zo'n $ 200 miljoen. Om succes te behalen, gokten analisten dat er een half miljard dollar opgehaald moest worden. Helaas wist de superheld van DC Comics minder dan $ 250 miljoen op te halen.



NieuwsFilm

meest populair