Gareth Edwards over alternatief einde 'Rogue One'

Gareth Edwards over alternatief einde 'Rogue One'

Hoe kwam het tot stand?

WAARSCHUWING: Dit bericht bevat spoilers. Lees het alleen als je Rogue One al gezien hebt.

Vooraf moeten we even zeggen dat er iets interessants aan de hand is met dit bericht. We baseren het op een citaat dat Gizmodo van de site van Empire Magazine haalde. Dat bronbericht is niet meer online te vinden, maar het citaat wel. Daarin vertelt regisseur Gareth Edwards over de eerste versie van het einde van zijn Star Wars-film, Rogue One.

Trailers, waarvan je hier een analyse kan vinden, onthulden al dat Rogue One in eerste instantie een heel ander einde had. Nu weten we het dankzij het citaat van Edwards echter wel zeker. Waar in de bioscoopversie van de film Jyn Erso (Felicity Jones) en de andere Rebellen allemaal om het leven komen, was dat eerst anders.

"In de allereerste versie, kwamen ze niet om het leven. In het script in elk geval. En dat was omdat wij aannamen dat ze ons dat niet zouden laten doen. Dus ik probeerde uit te vogelen hoe het zou kunnen eindigen, op een plek waar dat ook niet zou gebeuren. Toen las iedereen het einde en waren er reacties van, 'ze moeten wel dood, toch?' En iedereen reageerde met een 'Ja, kunnen we dat doen?'"

Edwards verwachtte eerst "dat we dat niet zouden mogen, maar Kathy [Kennedy] en iedereen bij Disney vond het logisch, omdat de personages niet in A New Hope zaten. En dus hadden we vanaf dat moment toestemming om het te doen." Tijdens de opnames "zat ik te wachten op het moment dat iemand zou voorstellen een extra scène te filmen met Jyn en Cassian, veilig op een andere planeet. Maar niemand vroeg het. Dus daarom mocht het zo eindigen."

Rogue One ging afgelopen weekend in première en verdiende de afgelopen dagen al meer dan 300 miljoen dollar wereldwijd. In Nederland staat de film al op een opbrengst van 1,4 miljoen euro.

NieuwsFilm

meest populair