Denis Villeneuve mag mogelijk droomfilm 'Dune' maken

Denis Villeneuve mag mogelijk droomfilm 'Dune' maken

Legendary Pictures heeft het oog op Villeneuve laten valen voor de remake.

Variety meldt dat Legendary Pictures zijn oog heeft laten vallen op Denis Villeneuve, op de remake van Dune te regisseren. De Canadees vertelde eerder al eens dat het een droom van hem is om de film te maken: "maar het is een lang proces om de rechten te krijgen en ik denk niet dat het me gaat lukken."

Daar komt wellicht verandering in, nu Legendary en de nabestaanden van Frank Herbert hun intentie hebben onthuld om Dune zowel naar het witte doek als de televisie te brengen. De projecten worden allemaal geproduceerd door Thomas Tull, Mary Parent en Cale Boyter.

Mocht Denis Villeneuve inderdaad gaan tekenen, vormt dat een geinige parellel met regisseur Ridley Scott. Die was in de jaren tachtig juist verbonden aan de Dune-verfilming, maar besloot uit het project te stappen om Blade Runner te maken. Villeneuve maakt na het maken van Blade Runner 2049 nu wellicht de Dune-film.

Dune speelt zich in de verre toekomst af op de planeet Arrakis. De familie van Paul Arteides accepteert daar de controle over, maar omdat de planeet een waardevolle grondstoffen bevat, is het onderwerp van strijd tussen andere families. Nadat Paul en zijn familie verraden worden, probeert hij een rebellie op te zetten zodat hij de planeet weer kan overheersen.

NieuwsFilm

meest populair