Eerste afbeelding Pixars 'Coco'

Eerste afbeelding Pixars 'Coco'

Het eerste shot van Pixars muzikale Mexicaanse held.

Terwijl Pixar nog bijkomt van het succes van Finding Dory en er hard verder getimmerd wordt aan de studio's volgende, Cars 3, nam regisseur Lee Unkrich (Toy Story 3) vandaag alvast de moeite ons voor te bereiden op de wat verder weg gelegen toekomst. Via Twitter plaatste Unkrich het eerste shot uit zijn eigen nieuwste film, Coco, online. Te zien is de hoofdpersoon, de jonge Miguel, met zijn trouwe gitaar waarmee hij licht in de duisternis brengt.

In Coco volgen we de belevenissen van dit Mexicaanse jochie, dat dol is op muziek maar de pech heeft op te groeien in een familie waar dat geen pluspunt is. Een voorouder werd ooit vervloekt vanwege muziek en sindsdien heeft Miguels familie er alles aan gedaan muzikaliteit uit te bannen. Desondanks is Miguel een begaafde knul, die bovendien een band deelt met de legendarische zanger Ernesto de la Cruz. Als hij die probeert te imiteren belandt hij in het Land der Doden, waar hij zijn voorouders en hun haat voor muziek leert begrijpen. Bovendien kan hij om hun zegen vragen om toch zijn muzikale droom na te jagen. Als hij tenminste ooit uit deze mystieke wereld kan ontsnappen.

Coco viert de levendige, kleurrijke Mexicaanse cultuur die in schril contrast staat met het alledaagse nieuws uit Mexico dat ons dagelijks bereikt. De film kent een hoofdzakelijk Mexicaans/Spaanstalige cast, waaronder Gael Garcia Bernal, Benjamin Bratt en Renee Victor te horen zijn. Nieuwkomer Anthony Gonzalez verzorgt de stem van de hoofdpersoon.

Coco draait vanaf 27 november in de bioscoop.


Bekijk de afbeelding



NieuwsFilm

meest populair