'Han Solo: A Star Wars Story' verschijnt mogelijk later dan gepland

'Han Solo: A Star Wars Story' verschijnt mogelijk later dan gepland

December komende jaren Star Wars-maand?

Een maand na de release van Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015) werd duidelijk dat Star Wars: Episode VIII met ruim een half jaar werd verplaatst, van de zomer 2017 naar december 2017. Hetzelfde lijkt nu Han Solo: A Star Wars Story te overkomen.

MakingStarWars.net komt met het bericht dat hun bronnen melden dat de Han Solo-solofilm met 7 maanden wordt uitgesteld, van 25 mei 2018 naar 13 december 2018. Dit zou uiteraard niet vreemd zijn, aangezien Walt Disney met Rogue One opnieuw hoge ogen gooit. Zowel de ontvangst als de Box Office-opbrengst stemt dik tevreden. Rogue One staat op bijna $800 miljoen wereldwijd en lijkt uit te groeien tot de financieel hoogst scorende 2016-film.

De opnames voor Han Solo van het duo Phil Lord en Christopher Miller (The Lego Movie) zouden in februari moeten gaan starten. Voor de titelrol werd even geleden Alden Ehrenreich (Hail, Caesar!) aangetrokken en er zijn rollen toebedeeld aan Donald Glover (The Martian) en Emilia Clarke (Game of Thrones) als respectievelijk Lando Calrissian en het belangrijkste vrouwelijke personage. Ook Chewie keert terug.

Mocht het gerucht kloppen dan hebben we in ieder geval de volgende Star Wars-films voor de boeg: Star Wars VIII op 15 december 2017, Han Solo op 13 december 2018 en Star Wars IX op 24 mei 2019. De laatste zal mogelijk ook verplaatst worden.

Overigens lijkt het verplaatsten afhankelijk van de verschijningsmomenten van de vervolgen op Avatar. Avatar 2 zou eind 2018 verschijnen, maar het zou goed kunnen dat James Cameron nog wat meer tijd nodig heeft...



NieuwsFilm

meest populair