Blu-Ray Review: Halo

Blu-Ray Review: Halo

Drie Halo-films gebaseerd op de bekende spellen.

Regie: Meerdere | Titels: Halo 4: Forward Unto Dawn | Halo: Nightfall | Halo: The Fall of Reach | Speelduur: 253 minuten | Bioscooprelease: geen

Afgelopen maand werd opnieuw duidelijk dat het bijzonder moeilijk blijkt te zijn om games succesvol te verfilmen. De blockbuster Assassin's Creed werd namelijk mager ontvangen en presteert vooralsnog zwak aan de bioscoopkassa's. Een andere gamefranchise welke al tijden wacht op een big budget-verfilming is Halo. Deze lijkt er voorlopig niet te komen, maar dit neemt niet weg dat er al heel wat kleinschaligere pogingingen zijn opgeleverd.

Zo verscheen in 2012 de vijfdelige web-serie Halo 4: Forward Unto Dawn, ook samengevoegd tot één complete film. De titel werd met name gemaakt om de game Halo 4 te promoten. Twee jaar later verscheen Halo Nightfall, mede ontwikkeld door Ridley Scotts productielabel Scott Free Productions en met Luke Cage-acteur Mike Colter in de hoofdrol. Halo: The Fall of the Reach is CG-animatiefilm welke in 2015 verscheen als serie.

Voor de fan van Halo is dit waarschijnlijk erg aardig aangezien er veel zaken vanuit de games voorbijkomen. Vooral Halo 4: Forward Unto Dawn en het $10 miljoen kostende Halo Nightfall zijn redelijk nette producties. Halo: The Fall of the Reach blijkt van een wat mindere kwaliteit.

Bekijk de afbeelding
Uitgave: Halo | Discs 3 x Blu-Ray | Retail release: december 2016 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | EAN: 8711983443419 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Bridge Entertainment

De drie schijven van deze Blu-Ray uitgave van deze Halo-box zitten vastgeklikt in een iets dikkere Blu-ray keepcase. De hoes geeft korte info over de drie uitgaven, met een korte synopsis en een opsomming van het bonusmateriaal.

Beeld

De beeldkwaliteit is bij alle drie de uitgaven goed tot uitstekend. Forward Unto Dawn en Nightfall zijn vooral live-action en CGI-beelden en deze pakken verrassend netjes uit. Uiteraard wordt snel duidelijk dat er beperktere budgetten beschikbaar waren, maar de High Def-beelden zijn scherp en vrij van storende zaken. Dit geldt ook voor de vele donkere scènes. Deze tonen ruim voldoende details en van een storende ruis is nauwelijks tot geen sprake.

De HD-schijf van The Fall of Reach kan zich wat betreft de beeldkwaliteit meten aan de andere schijven, maar doordat de animaties wat houterig ogen en gedateerd aanvoelen, krijg je nooit echt het gevoel dat je naar een film zit te kijken. Het is meer een lang tussenfilmpje die je ook te zien krijgt tijdens het spelen van de games.

Geluid

Het geluid bij de drie films wordt aangeleverd door een Dolby Digital 5.1 of DTS-HD 5.1 geluidstrack. Deze laten zeker goed geluid en de nodige geluidseffecten tonen. En dit kan ook niet anders, aangezien je als kijker voortdurend betrokken wordt bij verschillende schietpartijen. Ook zijn er veel spooky geluidjes om de spanning te verhogen en is er prima muzikale ondersteuning.

Bonusmateriaal

De drie schijven van de Halo-films bevatten flink wat bonusmateriaal. Hieronder per disc de zaken kort toegelicht:

Bonusmateriaal Halo 4: Forward Unto Dawn: Deze disc biedt heel wat extra materiaal, waaronder een negendelige Behind the Scenes-reeks over uiteenlopende zaken, zoals de opnames, de kostuums, het verfilmen van de game en verschillende scènes. Ook wordt er een blik geworpen op de muziek en zijn er de Pre-Release Vignettes: heel wat korte extra video's die een blik werpen op allerlei zaken uit de serie/film. Ook kun je kijken naar de complete wervingsfilm uit de hoofdfilm en kun je 'Red vs. Blue PSR: Sleeper' bekijken.

Bonusmateriaal Halo: Nightfall: Op deze schijf flink wat extra's in de vorm van redelijk korte featurettes die inzoomen op onder meer de serie/film Nightfall, het verhaal, de uitrustingen van de soldaten, de stunts, de opnamelocaties, Mike Colters Agent Locke en de rest van de cast. Ook kun je kijken naar het in totaal 45 minuten durende Second Stories, waarin verschillende bijfiguren uit de serie/film worden belicht.

Bonusmateriaal Halo: The Fall of Reach: Bij deze uitgave de minste extra's. Deze beperken zich tot een reeks concept-art en de trailers voor de hoofdserie/productie.

Voor de fans! Opvallend nette Blu-ray uitgaven

Naast dat de aanschafprijs van deze drie disc Blu-ray uitgave verhoudingsgewijs zeer laag ligt, krijg je dubbel en dwars waar voor je geld. Uiteraard moet je wel iets met Halo hebben. Zo niet, dan is deze uitgave niets voor jou. Ben je wel Halo-minded, dan krijg je de films aangeleverd in een prima beeldkwaliteit en zijn er op de afzonderlijke schijven flink wat extra's te bekijken. Het wachten is voorlopig op een échte avondvullende Halo speelfilm. Aangezien game-films maar matig lijken aan te slaan bij het grote publiek, zal het voorlopig bij de kleinschalige producties blijven:

Halo 4: Forward Unto Dawn
UNSC Cadet Thomas Lasky moet zijn innerlijke angsten overwinnen en de krachten bundelen met super - soldaat John -117 om een massale factie van het Verbond neer te halen.


Halo: Nightfall
Tijdens het onderzoek naar terroristische activiteiten op de verre kolonie wereld van Sedra, worden Jameson Locke en zijn team gevangen in een verschrikkelijke biologische aanval die hen blootstelt aan een veel diepere gevaar.


Halo: The Fall of Reach
De Spartans werden als kind ontvoerd en gedwongen deel te nemen aan een keihard militair trainings- en aanpassingsprogramma. Zij zijn nu de enige hoop om te strijden tegen een gevaarlijke buitenaards bondgenootschap, die de mensen de oorlog verklaart.



NieuwsFilm

meest populair