Cinematisch Universum in de planning voor Rob Liefelds comics

Cinematisch Universum in de planning voor Rob Liefelds comics

De universa van Marvel en DC krijgen er een concurrent bij.

Dankzij het immense succes van Marvels Cinematische Universum wordt nu het ene na het andere filmuniversum uit de grond gestampt. Had Marvel op het witte doek al concurrentie te dulden van rivaliserende comicgigant DC, nu komen ook de kleinere spelers om de hoek komen kijken met dezelfde tactieken. Het nieuwst aangekondigde universum blijkt bovendien ook nog ontsproten uit het brein van een voormalig Marvel-tekenaar, Rob Liefeld, die het succesnummer Deadpool ontwierp.

Producenten Akiva Goldsman en Graham King hebben via Deadline laten weten een nieuw cinematisch universum te scheppen gebaseerd op Rob Liefelds Extreme Universe comics. Liefeld was in de jaren negentig een drijvende kracht achter het ontstaan van Image Comics, een uitgever waarbij de rechten van creaties van schrijvers en tekenaars bij hun directe scheppers bleven liggen in plaats van bij de uitgeverij. Een flink aantal creatieve geesten bij Image kwam voort uit zowel de stal van Marvel als die van DC.

Voor Image creëerde Liefeld onder zijn eigen divisie Awesome Comics diverse comic-reeksen, waaronder Brigade, Battlestone, Bloodstrike, Kaboom, Cybrid, Regex en Bloodwulf. King en Goldsman koesteren nu voornemens diverse titels en personages van Liefeld naar het grote scherm te vertalen. Twee van Liefelds bekendste creaties, Youngblood en Avengelyne, zijn echter uitgesloten, omdat het copyright van deze titels al bij andere studio's ligt. Zo stond Avengelyne al bij Paramount Pictures in de planning, met Goldsman zelf als regisseur. Goldsman heeft overigens al enige ervaring met cinematische universa, aangezien hij recent eenzelfde constructie ontwierp voor de Transformers franchise.

Gezien hun grafische aard ligt het in de lijn der verwachting dat de films gebaseerd op Liefelds Extreme Universe comics vergelijkbaar van opzet zijn als Deadpool, met een duisterder en gewelddadiger toon maar ook relativerende tongue-in-cheek humor. Wanneer en met welke film het kersverse universum aftrapt is nog niet bekendgemaakt.



NieuwsFilm

meest populair