Anna Kendrick over seksisme in Hollywood

Anna Kendrick over seksisme in Hollywood

Maar wel anders dan wat we gewend zijn...

Het is niet de eerste keer en het zal ook zeker niet de laatste keer zijn dat een actrice het heeft over het probleem van seksisme in Hollywood; de nodige bekendheden hebben zich er in de laatste jaren al over uitgelaten, zoals bijvoorbeeld Jennifer Lawrence, Emma Stone en Amy Adams. Nu laat ook Anna Kendrick van zich horen, maar wel anders dan de meesten...

Zij vindt namelijk dat de actrices hier niet over zouden moeten klagen, aangezien zij een veel beter leven kunnen leiden dan heel wat andere vrouwen en sowieso al een bevoorrechte positie hebben. Dit liet ze weten tijdens een interview met het tijdschrift Glamour: ''Deze vraag zou eens niet altijd gesteld moeten worden. Niemand wilt altijd opnieuw weer actrices hierover horen zeuren, want we hebben het over het algemeen toch al zo veel beter dan andere vrouwen... Ik zou dus veel liever horen hoe dit eraan toegaat in andere omgevingen en hoe we hier iets aan kunnen doen. Maar de vraag wordt altijd alleen maar gesteld aan Hollywoods elite''.

De 31-jarige actrice, die momenteel naast Ben Affleck te zien is in The Accountant, zei dat zij eigenlijk maar één echt advies heeft: ''Als je serieus meer wilt weten hierover, vraag het dan aan experts, zoals bijvoorbeeld Roxanne Grey, en niet aan mensen zoals ik. Want er wordt mij gevraagd hierop een antwoord te geven, terwijl ik er zelf maar weinig vanaf weet''.



NieuwsFilm

meest populair