Scorsese stapt uit biopic Frank Sinatra

Scorsese stapt uit biopic Frank Sinatra

Na tien jaar touwtrekken over het project geeft de regisseur het dan toch op.

Tussen zijn legio andere projecten door werkte regisseur Martin Scorsese (The Wolf of Wall Street, Taxi Driver) alweer een kleine tien jaar aan zijn beoogde biopic over muzieklegende Frank Sinatra (1915-1998). Na een decennium vol vertraging en teleurstelling liet Scorsese vandaag in een interview met The Toronto Sun echter weten dat het project wat hem betreft nu officieel dood is.

'We kunnen het niet doen! Ik denk dat het nu echt voorbij is', sprak Scorsese. 'Ze - de nabestaanden van Sinatra - zijn het er niet over eens. Geef het een nieuwe kans en ik zal er zijn! Bepaalde dingen zijn erg moeilijk voor een familie en dat begrijp ik volkomen. Maar als ze verwachten dat ik het ga regisseren, kunnen ze zulke zaken niet achterwege laten. Het probleem is dat de man zo'n ingewikkelde figuur was. Iedereen is natuurlijk complex, maar Sinatra in het bijzonder'

Uit diens opmerkingen blijkt dat Scorsese en de erven Sinatra het maar niet eens konden worden over de weergave van de beroemde zanger. Scorsese wou diens leven getrouw portretteren, inclusief de smeuïge randjes, zoals zijn vermeende banden met de georganiseerde misdaad. Desondanks geeft Scorsese hier nog niet alle hoop op. Dat zou doodzonde zijn, gezien de enorme hoeveelheid research die hijzelf en scenarist Phil Alden Robinson (Field of Dreams) al voor het project gedaan hebben. Bovendien waren de rechtenkwesties rond de persoon Sinatra, alsmede voor zijn omvangrijke repertoire aan muziek, al afgehandeld. Daardoor is het zeker niet uit te sluiten dat we op den duur alsnog naar de lang geplande biopic over Sinatra kunnen uitkijken, met of zonder Scorsese.

Liefhebbers van Scorsese's werk kunnen voorlopig tenminste nog hun hart ophalen bij 's mans nieuwste, Silence, die vanaf 9 februari in Nederland te zien is.



NieuwsFilm

meest populair