Algemeen

Vroege concept art 'Doctor Strange' met Ryan Gosling

Wie weet hoe de film had uitgepakt met Gosling als de hoofdpersoon...

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jan Roselaar om 18:58 in Algemeen
Dat Doctor Strange al een tijdje in ontwikkeling was voordat Benedict Cumberbatch zich vastlegde op de rol van de titelfiguur was geen nieuws. Diverse namen deden de ronde voor de hoofdrol vóór diens definitieve casting, waaronder Joaquin Phoenix, Viggo Mortensen en Ryan Gosling. Marvel Studios had echter zozeer haar zinnen gezet op Gosling voor de rol van de Sorcerer Supreme dat het groene licht voor concept art al gegeven werd voordat Gosling het project later afwees.

Concept artist Court Chu heeft nu werk prijsgegeven waarvoor hij de look van de titelfiguur ontwierp rond de persoon van Gosling. Te zien zijn twee ontwerpen voor het kostuum van Stephen Strange, met Goslings hoofd centraal. Chu was er weliswaar vroeg bij, maar werkte niet lang aan Doctor Strange. [Ik werkte jaren geleden waarschijnlijk niet eens een hele dag aan een vroege versie van Doctor Strange, toen ze Gosling nog wilden hebben', sprak Chu op zijn website, waarop hij de afbeeldingen vrijgaf.

Goslings naam werd voor het eerst verbonden aan het project in oktober 2014, kort nadat Phoenix de rol afwees. Ook de namen van Keanu Reeves, Ethan Hawke, Justin Theroux en Jared Leto circuleerden rond het project rond die periode. Onbekend is echter of Marvel ook de opdracht gaf tot het produceren van artwork rond hun beeltenis. Saillant detail: Gosling werd rond die tijd door Marvels rivaal DC ook beoogd voor een rol in Suicide Squad, wat eveneens door de acteur werd afgeslagen. Jared Leto was echter wel in die DC-verfilming te zien, mogelijk doordat hij werd afgewezen voor deze Marvelfilm.

De rol ging uiteindelijk dus naar Benedict Cumberbatch. Het lijkt erop dat weinig mensen die keuze hebben betreurd, gezien het succes van Doctor Strange en de lof die Cumberbatch in de rol oogstte.
9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

edborg

Avatar

ik zie niks, alleen maar een half plaatje bovenaan de pagina.

Wilskracht

Avatar

Wat edborg zegt, geldt voor mij ook

Alexwithmike

Avatar

Ik betreur de keuze zeker ook niet. ( zeg ik als Gosling fan )

Master Of Films

Avatar

Ik ben blij dat Benedictus Cumcumberbatch het is geworden. Naast dat Beneditcus een goeie acteur is, leek hij het meest op Strange. Gouden combinatie.

Mav Damian

Avatar

Mwaa Ryan Gosling is ook een goede acteur dus dat zal zeker nog gekund hebben.

Xenolicker

Avatar

Lijkt wel een elf - kan zo in een Midden-aarde film!

Xenolicker

Avatar

Lijkt wel een elf - kan zo in een Midden-aarde film!

Master Of Films

Avatar

Mav Damian "Mwaa Ryan Gosling is ook een goede acteur dus dat zal zeker nog gekund hebben."
Natuurlijk, Ryan is een uistekende acteur zelf. Maar zoals ik al schreef. Beneditcus lijkt veel meer op Strange, dan dat Gosling op Strange lijkt. Dat is de troef wat Sherlock heeft. Sterker nog Gosling lijkt altijd nog op Gosling :P

nieuwslaatste nieuws