Tom Hardy speelt liever slechteriken

Tom Hardy speelt liever slechteriken

En hoe moeilijk is het om met hem aan een film te werken?

Engelsman Tom Hardy is op de hoogte van de geruchten dat hij een lastpak op de filmset is. Iemand waar je liever niet mee wil werken. In een interview met The Hollywood Reporter - waar hij het voornamelijk over zijn nieuwste serie Taboo heeft - ligt hij toe of er waarheid achter de roddelpraatjes schuilt.

Hardy (39 jaar): "Die mythe die over mij rondgaat - welke behoorlijk achterlijk is - is in de wereld gebracht door mensen die niet met mij hebben gewerkt. Zij die voortdurend met mij hebben gewerkt weten dat, dat niet het geval is. Zij zouden het risico niet nemen om iemand zoals ik in hun midden te hebben, wanneer er zoveel op het spel staat. Uiteraard kan je soms niet opschieten met mensen... En ik heb me weleens als een klootzak opgesteld. Maar wie nou niet?"

Zo zou Hardy problemen hebben gehad op de set van Mad Max: Fury Road. Maar het enige wat hij wil doen is helpen. Tegenover THR legt hij uit dat een samenwerking met Christopher Nolan gladjes verloopt, omdat de regisseur alles zelf uitstippelt. Met andere filmmakers ligt dat soms anders.

"Het is voorgekomen dat ik andere regisseurs heb geïrriteerd. Daar ben ik zeker van. Dit was voordat ik de kans kreeg om 'Taboo' te maken, toen had ik de drang om meer te zijn dan acteur. Niet omdat ik naar meer vlees op mijn hamburger verlangde of gehoord wilde horen, maar omdat ik echt geef om het oplossen van problemen. Op dit moment gaat acteren me gemakkelijk af, dus mijn energie is op iets anders gericht. 'O, hoe kunnen we het beter maken? Ik wil het team helpen.' Maar zij willen dat ik mijn klep hou, zodat ze kunnen nadenken," geeft Hardy lachend toe. "Ik zeg dan: 'Maar ik zit in het team! Ik wil jullie helpen met nadenken.' Maar ik krijg dan terug: 'Hou gewoon verdomme je klep, oké?'"

Ook gaf de acteur antwoord op de vraag waarom hij zoveel naargeestige figuren speelt, in plaats van de veel voorkomende, goedaardige helden. "Ik speel veel enge types en daar zullen vast een paar redenen voor zijn. Ten eerste, slechteriken zijn veel interessanter dan de heroïsche hoofdrollen. Zij zijn grotendeels erg saai. De gedachte dat ik dag in en dag uit naar mijn werk ga om iemand te spelen die geestdodend saai is, doet me vrezen. Dus ik neem de moeite niet. Iets anders dat er ook mee te maken heeft, is dat ik op jonge leeftijd vaak angstig was. Omdat ik klein, dun en kwetsbaar was en het gevoel had dat ik een makkelijk doelwit vormde. Alles wat ik speel jaagde mij vroeger de stuipen op het lijf."

Tom Hardy eindigde het gesprek met een ander gerucht, of hij een Stormtrooper gaat spelen in de volgende Star Wars-film: Episode VIII. De acteur: "Ik weet niet of ik dat wel kan zeggen. Waar heb je dat gehoord? Ah, het internet. Een glorieus web van bedrog en desinformatie, nietwaar?" Toen de interviewer hem vroeg of het gerucht ook onder desinformatie valt, antwoordde Hardy: "Het zou kunnen, nietwaar?"



NieuwsFilm

meest populair