Dvd's week 2: Adios Amigos, Nerve & meer

Dvd's week 2: Adios Amigos, Nerve & meer

Welke titels liggen er vanaf deze week in de schappen?

Onderstaande titels zijn vanaf deze week te koop op DVD.

The Headsman (2005)


Bekijk de afbeeldingRegie: Simon Aeby | Cast: Steven Berkoff, Nikolaj Coster-Waldau, Julie Cox, Lili Geszler

Tirol in de Middeleeuwen. Martin en Georg, twee vondelingen die door monniken worden opgevoed, zijn onafscheidelijk tot de aartsbisschop de kleine Georg persoonlijk onder zijn hoede neemt. Jaren later staat Georg aan het hoofd van het klooster waar beide jongens zijn opgegroeid, terwijl Martin huurling is geworden, het lot van bijna elke vondeling. Wanneer de twee elkaar terug tegen het lijf lopen, wordt hun vriendschap al snel op de proef gesteld: het is namelijk de taak van Georg om de macht van de kerk tegen andersdenkenden te laten gelden en hij krijgt opdracht van de aartsbisschop om zijn jeugdvriend als beul van de kerkelijke inquisitie in te lijven. Martin weigert echter en het duurt niet lang of hij en zijn gezin worden zelf opgejaagd door de inquisitie. Bekijk de trailer van The Headsman.

Adios Amigos (2016)
Bekijk de afbeeldingRegie: Albert Jan van Rees | Cast: Lieke-Rosa Altink, Yannick van de Velde, Bas Hoeflaak, Galyna Kyyashko

Twintigers Lars (Martijn Lakemeier) en Philip (Yannick van de Velde) kunnen hun ogen niet van de meisjes in het zwembad afhouden. Hun vriend Joost (Bas Hoeflaak) is blind dus moet het met hun opmerkingen doen. Niet dat Lars en Philip wel iets met de meisjes kunnen; Philip kan zich vanwege een spierziekte niet bewegen en Lars heeft een hersentumor die hem in een rolstoel houdt. Dus op naar de plek waar volgens Lars alle meisjes gewillig zijn; Salou! De drie vrienden strikken verzorgster Lub (Margot Ros) die een bus heeft om hen te rijden. Maar losgerukt uit hun vertrouwde omgeving worden ze hard geconfronteerd met hun afhankelijkheid. En blijkt dat ze met grove humor niet al hun diepste angsten kunnen verdoezelen. Met iedere kilometer gaat de reis minder over seks en meer over vriendschap.

Lees de recensie van Adios Amigos geschreven door Martijn Hamerling -

Bekijk de trailer van Adios Amigos.

Nerve (2016)
Bekijk de afbeeldingRegie: Henry Joost, Ariel Schulman | Cast: Emma Roberts, Dave Franco, Emily Meade, Miles Heizer

Een middelbare scholier komt terecht in een online spelletje van truth or dare, waarbij ze gemanipuleerd wordt door een complete groep van anonieme volgers.

Lees de recensie van Nerve geschreven door Jan Roselaar -

Bekijk de trailer van Nerve.

Le confessioni (2016)
Bekijk de afbeeldingRegie: Roberto Andò | Cast: Toni Servillo, Daniel Auteuil, Pierfrancesco Favino, Moritz Bleibtreu

Een G8-meeting vindt plaats in een luxehotel aan de Duitse kust. 's Werelds meest machtige mensen verzamelen zich daar om de wereldeconomie te veranderen. Een van de gasten is een mysterieuze Italiaanse monnik, maar die avond wordt de man die hem uitnodigde dood gevonden. Bekijk de trailer van Le confessioni.

NieuwsFilm

meest populair