Celebrity

Tom Hiddleston biedt excuses aan voor 'zelfingenomen' Golden Globe-speech

Mensen op sociale media dreven er de spot mee.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Rik Timmer om 08:00 in Celebrity
Zondag sleepte Tom Hiddleston (Thor: Ragnarok) zijn eerste Golden Globe binnen met The Night Manager, voor Beste acteur in een miniserie of televisiefilm. De 35-jarige Engelsman was er dol blij mee en vertelde over zijn ontmoeting met dokters en zusters van Artsen zonder Grenzen.

Dit is niet bij iedereen in het juiste keelgat geschoten, want volgens velen kwam Hiddleston arrogant over. Hij vertelde zich ontzettend trots te voelen toen hij in de door oorlog verscheurde natie van Soedan was en de beoefenaars van de geneeskunst bekendmaakten dat ze The Night Manager in één ruk hadden bekeken. Hiddleston: "Het idee dat ik, of wij, wat verlichting en vermaak aan hen kon bieden - de mensen die de wereld trachten te repareren - maakte me enorm trots."Individuen op sociale media gaven vluchtig aan dat de acteur verkeerd bezig was. In plaats van zichzelf op te hemelen, had hij meer over de dokters en zusters moeten spreken die het lastige werk verrichten. Via zijn Facebook-pagina heeft de Engelsman antwoord gegeven. Hij lijkt het eens te zijn met de meerderheid.

"Ik wilde gewoon zeggen... Ik ben het er absoluut mee eens dat mijn Golden Globe-speech van afgelopen avond onelegant uitgedrukt was. Om eerlijk te zijn was ik erg nerveus en kwamen mijn woorden er verkeerd uit. Het was oprecht mijn bedoeling om de buitengewone moed van de mannen en vrouwen te salueren die onvermoeibaar werken voor UNICEF, Artsen zonder Grenzen, het World Food Programme en de kinderen van Zuid-Soedan. Zij zoeken alsmaar naar hoop en vreugde in de meest problematische omstandigheden. Ik wil me verontschuldigen dat mijn zenuwen de overhand kregen."

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

aspers

Avatar

Begin er een beetje moe van te worden dat iedereen zich tegenwoordig moet verontschuldigen voor wat hij/zij gezegd heeft, nadat er op social-media weer iemand heeft zitten kotsen.

Master Of Films

Avatar

Gelukkig voor aspers, zal El Presidente Donald T. niet door het stof gaan bijten voor social justice warriors. Dus, nee. Niet iedereen doet mee aan deze trend. :P

Decepticon

Avatar

@aspers

Dat ben ik helemaal met je eens, dat komt mij eerlijk gezegd helemaal de strot uit!
Deze acteurs hebben al zoveel te doen, zetten zich meestal ook nog in voor goede doelen en instanties.
Een avond als deze is even wat ontspanning voor hun.
Ze hebben eigenlijk helemaal geen tijd om zich constant te moeten verontschuldigen tegen deze vuilbekkerij van deze "social media" idioten. Die waarschijnlijk thuis in hun slaapkamer zitten en helemaal niks doen, ook niet voor goede doelen.

Het is op dit moment onmogelijk geworden, maar van mijn part wordt dat hele "social" media gebeuren afgeschaft.

Master Of Films

Avatar

Decepticon "Het is op dit moment onmogelijk geworden, maar van mijn part wordt dat hele "social" media gebeuren afgeschaft."
Ik zal er ook niet van wakker liggen als het wordt afgeschaft. Helaas is a-sociale media idd zo geïntegreerd in onze maatschappij, dat zelfs effect heeft op de economie.

benjamin

Avatar

Decepticon "Het is op dit moment onmogelijk geworden, maar van mijn part wordt dat hele "social" media gebeuren afgeschaft."
Dat is nu ook weer misschien wat te ver gaan - dit is niet de schuld van het concept "sociale media" maar van een paar gebruikers.

Dat gezegd zijnde vind ik het soms ook wel dat er uiteraard fel overdreven wordt met bepaalde reacties op wat mensen zeggen, zeker in gevallen als dit waar de intenties goed zijn.

Decepticon

Avatar

Het is idd niet de schuld van social media, helaas wordt het door veel mensen wel als negatieve uitlaatklep gebruikt.

esteban

Avatar

Het zal ook nooit goed zijn voor iedereen, zoveel is duidelijk. Volgens mij was het vrij duidelijk wat hij tijdens de speech bedoelde. Alleen zij die niet in staat zijn om tussen de regels te lezen niet. Onnodig die excuses. Frappant ook dat Meryl Streep het verwijt krijgt dat ze énkel over film moet praten en verder zwijgen ... Terwijl Tom Hiddleston méér had moeten praten over de artsen en minder over zijn aandeel ... Zucht. Om moe van te worden.

nieuwslaatste nieuws

meest populair