Tom Hiddleston biedt excuses aan voor 'zelfingenomen' Golden Globe-speech

Tom Hiddleston biedt excuses aan voor 'zelfingenomen' Golden Globe-speech

Mensen op sociale media dreven er de spot mee.

Zondag sleepte Tom Hiddleston (Thor: Ragnarok) zijn eerste Golden Globe binnen met The Night Manager, voor Beste acteur in een miniserie of televisiefilm. De 35-jarige Engelsman was er dol blij mee en vertelde over zijn ontmoeting met dokters en zusters van Artsen zonder Grenzen.

Dit is niet bij iedereen in het juiste keelgat geschoten, want volgens velen kwam Hiddleston arrogant over. Hij vertelde zich ontzettend trots te voelen toen hij in de door oorlog verscheurde natie van Soedan was en de beoefenaars van de geneeskunst bekendmaakten dat ze The Night Manager in één ruk hadden bekeken. Hiddleston: "Het idee dat ik, of wij, wat verlichting en vermaak aan hen kon bieden - de mensen die de wereld trachten te repareren - maakte me enorm trots."



Individuen op sociale media gaven vluchtig aan dat de acteur verkeerd bezig was. In plaats van zichzelf op te hemelen, had hij meer over de dokters en zusters moeten spreken die het lastige werk verrichten. Via zijn Facebook-pagina heeft de Engelsman antwoord gegeven. Hij lijkt het eens te zijn met de meerderheid.

"Ik wilde gewoon zeggen... Ik ben het er absoluut mee eens dat mijn Golden Globe-speech van afgelopen avond onelegant uitgedrukt was. Om eerlijk te zijn was ik erg nerveus en kwamen mijn woorden er verkeerd uit. Het was oprecht mijn bedoeling om de buitengewone moed van de mannen en vrouwen te salueren die onvermoeibaar werken voor UNICEF, Artsen zonder Grenzen, het World Food Programme en de kinderen van Zuid-Soedan. Zij zoeken alsmaar naar hoop en vreugde in de meest problematische omstandigheden. Ik wil me verontschuldigen dat mijn zenuwen de overhand kregen."

NieuwsFilm

meest populair