Vijf interessante nieuwe details 'Star Wars: Episode VIII'

Rian Johnson vertelt uitgebreid over de film.

Nu Rogue One in de bioscopen draait, lijken de sluizen geopend. Er gaat geen week voorbij zonder een kleine opmerking over Rian Johnsons Star Wars: Episode VIII. Vandaag publiceerde het tijdschrift USA Today een uitgebreid artikel waarin Johnson over de film vertelt en dat hebben we samengevat in een vijftal interessante punten.

1. Episode VIII wordt leuk


Johnson liet weten dat Episode VIII een leuke film moet worden. Waar in steeds meer trilogieën gepoogd wordt van de middelste film een duister verhaal te maken, wil Johnson breken met die traditie. En dus wordt het een leukere film. "Ik wil dat het een leuke film wordt, grappig en een spannende rit zoals The Force Awakens en de oorspronkelijke Star Wars films dat waren."

2. Fans leren meer over de helden van Force Awakens

Natuurlijk is dit enigszins een dooddoener. Maar Episode VIII pikt het verhaal van de helden die J.J. Abrams aan ons introduceerde op waar we gebleven waren. Dus we leren meer over de aanstaande Jedi Rey (Daisy Ridley), voormalig Stormtrooper Finn (John Boyega) en X-Wing piloot Poe Dameron (Oscar Isaac). Maar de info die we leren heeft niet perse iets te maken met hun achtergrondverhaal: "Ik wilde meer over ze te weten komen en dat heeft niet perse te maken met informatie of achtergrondverhaal. Uitvogelen wat de grootste uitdaging voor elk van hen kan zijn op dit moment, en hen voor die uitdaging stellen, is een betere manier om ze te leren kennen."

3. Rey en Luke Skywalker worden erg close

De nieuwe film gaat vanaf het begin de relatie van Luke (Mark Hamill) en Rey verkennen. Zoals eerder al bekend gemaakt, gaat de film direct verder waar The Force Awakens ophield. "Rey heeft geen idee wat haar te wachten staat, maar koestert tegelijk hoge verwachtingen van de toekomst. Het voelt als iets wat we allemaal meemaken als we volwassen worden, een nieuw hoofdstuk in ons leven betreden."

4. Luke wordt het emotionele beginpunt van Episode VIII

Mark Hamills Luke Skywalker was verrassend afwezig in The Force Awakens. De film begon met de vraag waar is Luke en deze film kijkt naar de logische vervolgvraag: "Wat is er met Luke aan de hand?" Johnson hoopt dat het antwoord op die vraag "eerlijk, echt en interessant" voelt.

5. Episode VIII heeft al een titel

Wij weten hem nog niet, maar Johnson wel. Toen hij een paar jaar geleden begon met het schrijven van het scenario, wist hij al wat de titel zou worden. "Het zat in de eerste versie die ik schreef," vertelde Johnson. Hij zou het dolgraag willen vertellen, maar "alles op z'n tijd."

NieuwsFilm

meest populair