Disney in gesprek met familie Carrie Fisher over toekomst Leia

Disney in gesprek met familie Carrie Fisher over toekomst Leia

Zoekt LucasFilm het toch in een digitale terugkeer van Leia?

Volgens BBC Newsnight is de Walt Disney Company al in gesprek met Carrie Fishers "estate" om te kijken hoe er omgegaan kan worden "met haar doorlopende verschijning" in de Star Wars-franchise.

Over de exacte inhoud van die gesprekken is niets bekend en het is waarschijnlijk nog te vroeg dat Walt Disney daadwerkelijk het onderwerp "CGI" op tafel legt. Het neemt niet weg dat LucasFilm komende maanden wel duidelijkheid wil hebben, met het oog op de verdere afronding van het eind dit jaar te verschijnen Star Wars VIII en de start van de productie van Star Wars IX. Er zijn namelijk meerdere oplossingen om de plostelinge dood van de actrice, in de franchise uiteraard te zien als Princes / General Leia Skywalker, op te vangen.

Optie Peter Cushing, of herschrijven?


De meest voor de hand liggende oplossingen zijn het stevig herschrijven van de scripts en de inzet van CGI zoals dat ook is gedaan met de in 1994 overleden acteur Peter Cushing. Een met de computer geanimeerde Cushing was in het verleden maand verschenen Rogue One te zien, uiteraard als het bekende Star Wars-personage Grand Moff Tarkin.

De vraag is ook wat Fisher er zelf van vond. Heeft ze iets laten vastleggen in een testament? Dit heeft bijvoorbeeld Robin Williams wel gedaan. De acteur pleegde in 2014 zelfmoord en heeft daarvoor op papier laten vastleggen dat zijn voorkomen niet commercieel gebruikt mag worden tot 2039.

Hoe jullie erover denken

In de FilmTotaal POLL van verleden week werd gevraagd wat jullie van een digitale terugkeer van overleden acteurs vinden. Wat betreft Fisher zou maar liefst 47 procent kunnen leven met een CGI-Leia; 33 procent ziet liever dat de scripts worden herschreven; 13 procent zou een hercasting prima vinden en 5 procent zou het slim vinden om Lieutenants Connix de verplichtingen van Leia te geven. Deze overigens zeer kleine rol wordt in The Force Awakens gespeeld door Fishers dochter Billie Lourd.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair