Johnny Depp klaagt ex-managers aan

Van de ene rechtszaak naar de andere...

Johnny Depp komt eigenlijk net pas goed en wel een rechtszaak uit (zijn scheiding met Amber Heard) of hij begint alweer aan een nieuwe en wel tegen niemand minder dan zijn eigen ex-managers, die hij aanklaagt voor het verkwisten van miljoenen dollars tijdens een van zijn succesvolste periodes als acteur. Depp en zijn nieuwe manager, Edward L. White, dienden afgelopen vrijdag de klacht in, waarin staat dat Depp's voormalige managers, Joel en Robert Mandel, veel te laks omgingen met Depp zijn geld.

Depp huurde de Mandel broers in in 1999 en zij kregen sindsdien 5 procent van de opbrengsten van alle films waarin Depp was te zien, dus ook van megahits als Pirates of the Caribbean, Alice in Wonderland en Charlie and the Chocolate Factory. Ze zouden zelf dus meer dan een miljoen dollar per jaar hebben verdiend, maar deden volgens de aanklacht niet goed hun werk, aangezien ze het nalieten om Depp's belasting te betalen, die als gevolg hiervan een boete kreeg van maar liefst 5,7 miljoen dollar. Ook wordt gezegd dat de Mandels te veel uitgaven aan allerlei diensten, zoals bijvoorbeeld aan Depp's lijfwachten, die ze veel te veel betaald zouden hebben (zo'n slordige 8 miljoen dollar in drie jaar tijd).

Depp zegt dat hij er nu pas net achter komt dankzij zijn nieuwe manager; hij klaagt de broers Mandel aan voor maar liefst 25 miljoen dollar. De Mandels zelf zeggen dat Depp's verhaal van geen kant klopt en hun advocaat zegt zelfs dat het eerder het tegenovergestelde is: "De rechtzaak aangespannen door Johnny Depp tegen zijn jarenlange managers is gebaseerd op een sprookje. Zij deden juist alles wat ze konden om Depp te beschermen tegen zijn eigen onverantwoordelijke manier van met geld te smijten". Ook zegt de advocaat dat Depp er op een gegeven ogenblik zo slecht aan toe was dat hij bijna bankroet was. Op dat moment zouden de Mandels hem 5 miljoen hebben voorgeschoten, een bedrag dat Depp nooit volledig terugbetaald zou hebben.

Depp's scheiding van Amber Heard was voor hem misschien ook iets minder gunstig afgelopen dan gehoopt; hij moest haar maar liefst 7 miljoen dollar betalen en Heards advocaten vroegen zelfs nog om meer, maar de rechter besloot dat het genoeg was en zette er definitief een punt achter.

NieuwsFilm

meest populair