Karen Gillan gaat film maken

Haar regiedebuut heet Tupperware Party, of toch niet?

Karen Gillan begint in Glasgow met het filmen van haar regiedebuut, dat voorheen bekend stond onder de naam Tupperware Party.

Karen Gillan is natuurlijk vooral bekend van haar rol als Amelia Pond in de Doctor Who serie, en als Nebula in de Guardians of the Galaxy-films. De film die volgens insiders niet langer Tupperware Party gaat heten, wordt de eerste lange speelfilm die de Schotse actrice regisseert. Wat de nieuwe titel van haar debuut precies gaat worden is nog niet bekend.

Het is niet de eerste keer dat Gillan achter de camera staat. Eerder regisseerde zij twee korte films, Coward en Conventional. Naast de regie neemt Gillan ook het script en een hoofdrol in de film voor haar rekening. Naast haar op de set staan onder andere Lee Pace (The Hobbit, Pushing Daisies), Matthew Beard (An Education, The Imitation Game), Paul Higgins (In The Loop), Siobhan Redmond (Alice Through The Looking Glass) en Kate Dickie (Game of Thrones, The Witch, Prometheus.

Het script van Gillan gaat over een jonge vrouw (Gillan) die een dierbare heeft verloren en gaat op reis. Ze maakt van alles mee, terwijl ze worstelt met het herontdekken van haarzelf.

Producent Mali Elfman zegt dat het ''een lange voorbereiding met Karen is geweest, van de shorts die we samen gemaakt hebben tot de jaren waarin zij het script ontwikkelde. Dat script tot leven zien komen, op de plek die als inspiratie diende, is een privilege. We hebben een geweldig team om Schotland en Karens visie tot leven te zien komen.'' Gillan voegt daaraan toe: ''Ik ben erg dankbaar om zo'n geweldig team te hebben om het verhaal naar het witte doek te brengen, plus een overvloed van getalenteerde acteurs om mee te werken.''

NieuwsFilm

meest populair