'G.I. Joe 3' was crossover met 'Transformers'-franchise

'G.I. Joe 3' was crossover met 'Transformers'-franchise

Maar Paramount durfde het niet aan.

Hasbro heeft op dit moment twee filmfranchises in handen: het gigantische Transformers, dat elke keer weer een miljard dollar lijkt te verdienen en G.I. Joe. Die laatste is een beetje een ondergeschoven kindje geworden, want er verschenen pas twee films in de franchise, die samen 600 miljoen dollar verdienden wereldwijd.

Ondanks die ietwat tegenvallende opbrengsten, werkte Hasbro lange tijd samen met filmstudio Paramount Pictures aan een derde G.I. Joe-film. Die zou geregisseerd gaan worden door D.J. Caruso, die nu een boekje opendoet over de franchise. Het blijkt dat Paramount lang van plan was de G.I. Joe-films samen te voegen met de Transformers-films.

Maar: "daar zijn ze nog niet klaar voor. Dat is wel precies wat ze moeten doen om de franchise te laten 'klikken', maar ze kunnen het nog niet. Toen ik het script ontwikkelde, botsten die twee werelden tegen het einde van de film. Maar toen ze het laten, lieten ze me weten er nog niet klaar voor te zijn. Er komt wel een moment dat ze dat gaan doen, maar niet voordat Mr. Bay klaar is met Transformers."

Toch denkt Caruso dat de franchises heel snel samengevoegd zullen worden. "Het staat op het punt om te gebeuren. Ik denk dat de studio er opnieuw naar kijkt en nu aan de tekentafel zit en binnenkort weer gesprekken gaat voeren. G.I. Joe is een waardevolle franchise, die ze nog niet helemaal rond hebben gekregen en dat willen ze wel doen, om hem naar een hoger niveau te tillen."

Wat daarin zal helpen, is de schrijversruimte die Paramount oprichtte voor de G.I. Joe-franchise. Die wordt aangevoerd door Akiva Goldsman, die niet geheel toevallig ook de schrijversruimte van de Transformers-reeks leidt. Zien jullie een crossover van de franchises zitten?



NieuwsFilm

meest populair